gototop
30.04.2013 V jarním singlu Listoletu hostuje Beata Bocek (FOLKtime.cz)    Tisk
Zajímavosti
Nový animovaný videoklip na píseň Lullaby o dvou ztroskotaných vzduchoplavcích představuje alternativní formace Listolet. Svým hlasem píseň zkrášlila polskovalašská písničkářka Beata Bocek, nominovaná letos na cenu Anděl v kategorii world music, se kterou Listolet dlouhodobě spolupracuje. "Jednou bychom s Beatou chtěli udělat společné album," prozrazuje Tomáš Háček z Listoletu, "ale je to zatím (a taky bude!) hudba budoucnosti."
Píseň je zpívaná pro Listolet netypicky v angličtině. "Text přišel během cestování po severní Indii, kde se člověk neustále domlouvá anglicky, písnička si o to sama řekla, to člověk nic nenadělá" vysvětluje Háček, který je spolu s výtvarnicí Bárou Eisenhammerovou současně tvůrcem videoklipu. Ten vznikal několik týdnů kombinací různých technik - kreslené a ploškové animace i videa. Po několika animovaných klipech, mj. pro skupinu Kryštof, na kterých Tomáš Háček pracoval v pozici scénáristy a režiséra, se tentokrát poprvé pustil i do samotné animace. "Náramně jsme si to užili," směje se. Třešničkou na dortu, ukrytou v závěru klipu, je listoletecká přehlídka. Sestává se z létajících strojů, které pro klip vytvořili spřátelení výtvarníci.

Lullaby je první vlaštovkou z připravovaného alba, nazvaného pracovně "Malý kluk". Ve dvanácti nových písních bude hrát důležitou roli trubka a větší prostor dostanou také elektronické prvky. Od loňského částečně ještě folkrockového debutu se tak Listolet posouvá hlouběji do vod "folktroniky", kde se cítí stejně svůj, jako v domovských Západních Karpatech.

Videoklip je současně pozvánkou na jarní listoletecké turné, kde listoletci představí další písně z připravovaného alba:
4.5. Napajedla
9.5. České Budějovice, Majáles
10.5. Zlín, Zlínské jaro
16.5. Praha, Kaštan
20.5. Brno, Stará pekárna

Sdílet na...
Kam dál?

» Open Mic #40 aneb Večer kouzelných překvapení (Slávka-vy-)

» Listolet vydal třetí řadové album Pětiminutový tulák (Indies Scope)

» Hudba do supermarketu. Ale kvalitní. (Miloš Keller)

» Na Prázdninách v Telči vystoupí přes sto kapel v čele s Tommym Emmanuelem (FOLKtime.cz)

» Folkové prázdniny s láskou a lidskou náklonností 2/4 (Marek Kamínek)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib