gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

11.02.2014 KLUB KIC VSETÍN – středa, vyprodáno! (Vašek Müller)    PDF Tisk Email
Zajímavosti
Je to tradiční radostný rituál, ve středu večer se kouknu na facebook, na kohopak má zase Dušan Trličík ve svém klubu KIC plno. Tři poslední středy v době vzniku tohoto článku mluví za vše, cituji z facebooku:
„Právě v tuto chvíli v klubu Kic ve Vsetíně, neuvěřitelně vyprodáno, lidi stojí na cizích nohách a po stěnách teče pot. Chosé de la Hoz a Leona Smetanová v první půli a pak Honza Ondrušek () a Kateřina Mrlinová (ex Gympleři) s valašským šansonem jen klavír a zpěv.“

Tabáskova partyja: „krásně vyprodáno“
Tabáskova partyja v KIC Vsetín
Tabáskova partyja v KIC Vsetín
foto: Dušan Trličík

„Novoroční koncert Darebandu v kulturním klubu Kic ve Vsetíně právě teď. Totálně vyprodáno!“


Za málo peněz hodně muziky
Celkem by mě zajímalo, jak to ten Dušan dělá. Vstupné je od začátku této klubové scény v roce 2007 dobrovolné, sponzorské reklamy jsem nikde neviděl, a dotace se taky odnikud právě nesypou – nicméně brzy se v KICu oslaví již třístá kulturní středa! Ano, pravidelně (mimo letní prázdniny) již 300 střed probíhá kulturní program v tomto múzami políbeném prostoru.
Tedy přesněji, jubilejní třístá středa bude v dubnu.  Neuvěřitelné číslo. Koncerty, cestovatelské besedy, občas nějaká vernisáž.  Přičemž je zde na místě zmínit i tu skutečnost, že kromě všeho možného a nemožného, co pro úspěch středečních kulturních podvečerů Dušan dělá, si vše sám i zvučí.
Písničkář Petr Linhart mi kdysi vyprávěl, že existují místa promodlená. Jistě, bezpochyby. A já doplním, že také existují místa prozpívaná. Místa, která získají Genia loci ze silných emocí, z kulturních počinů, které se na nich udály.  A něco takového už v KICu funguje, proto si také středeční klub našel své stálé publikum, které nechodí na konkrétní věc, ale věří dramaturgovi a atmosféře místa…jdou prostě do KICu. Což je pro Dušana Trličíka velká pocta. Ale také ještě větší zodpovědnost.
S vůní slivovice
Dušan Trličík je člověk velmi schopný a hlavně pro kulturu a muziku až neuvěřitelně zapálený. Takže v KICu hrál už opravdu kdekdo (více na stránkách domácí kapely Vrkoč: http://www.vrkoc.cz/klub.html), a i já děkuji za objevení mnoha zajímavých jmen, které třeba jednou budou slavné, například o zajímavém duu Lav-Lav jsem do jejich vsetínského koncertu neslyšel.
A již teď se těším do KICu (ano, jezdím tam až ze vzdálené Opavy vcelku pravidelně), na dvě legendy: Jiřího Smrže (26. 3.) a Jana Buriana (28. 5.)
Také jsem měl spolu s kolegou Zdenkem Svánovským v KICu dvě výstavy. Z vernisáže jedné z nich si toho fakt moc nepamatuju, ale ten dům má pro mě dodnes vůni slivovice.
Úloha osobnosti v kultuře
Úspěšné kulturní aktivity a projekty, které fungují, stojí na osobnostech. Od jedinečné Zlaty Holušové (fascinující Colours of Ostrava), přes starostu jisté jihomoravské vsi, v níž se díky němu a jeho nadšení, zapálení a kreativitě daří kultuře mnohem více, než v některých velkých městech, až po nadšence, kteří na statku v Oderských vrších provozují koncerty jako v časech undergroundu za normalizace.
Je docela možné, že Zlatě Holušové jednou v Ostravě postaví pomník. Dušanovi bych přál, aby město Vsetín, přesněji řečeno tamní kompetentní lidé, docenili, co jeho klub KIC pro život ve Vsetíně znamená.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib