gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

07.07.2014 Malá letní cyklotúra 2014 (Jan Řepka)    PDF Tisk Email
Zajímavosti
Malá letní cyklotúra 2014 navazuje na cesty, které podnikl písničkář Jan Řepka v letech 2009 -2011. Tentokrát přizval do sedla kanadskou písničkářku Leah Abramson a naplánoval velmi pohodlnou trasu vedoucí od soutoku Vltavy a Labe do Kutné Hory a odtud přes Sázavu, Sedlčansko a Brdy zpět do hlavního města. Hlavním cílem je jedinečný malofestival na větrné hůrce v obci Šebáňovice, kde dojde opět po roce k jednorázovému sjednocení dua Nestíháme.
Celá cesta je opět nanejvýš šetrná; vše, co hudebníci potřebují, si povezou na bicyklech, a to včetně zvukové aparatury, krabice plné cédéček a spacáků.
Vstup na většinu koncertů bude dobrovolný, pročež byla před startem vyhlášena internetová sbírka na pokrytí nákladů s turné přímo spojených. Cestu tak mohou podpořit i ti, kteří to budou mít v červenci daleko.
Malá letní cyklotúra 2014
Malá letní cyklotúra 2014
Leah Abramson se narodila v Kanadě, její rodinná historie je ale z půlky spjata s Československem. Leah už ale česky nemluví. Zato umí anglicky tak, že od roku 2012 vede lekce písňopsaní na vancouverské univerzitě.
První autorské album jí vyšlo už před sedmi lety, na nynějším turné ale představuje především svou nejnovější desku The Late Riser (2013). Poznávacím znamením jsou tu právě nevšedně propracované texty, libý hlas a křehkost. Písně Leah Abramson si také proto žádají poměrně intimní prostředí a patřičně naladěné obecenstvo.
Na první české šňůře doprovází Leah původem kalifornský kytarista Patrick Metzger. Také jeho předci pocházeji ze střední Evropy (Německo, Maďarsko). Ostatně, není bez zajímavosti, že jeho prababička působila před válkou jako operní pěvkyně v Budapešti...


Jan Řepka (CZ)
Jan Řepka se na české písničkářské scéně pohybuje od konce 90. let. Během osmiletého působení v duu Nestíháme vydal dvě alba, získal mnohá žánrová ocenění a absolvoval více než 500 koncertů u nás i v zahraničí. Od roku 2010 vystupuje sólo nebo se zpěvačkou Josefinou Žampovou, s níž natočil samostatné album Čistý byl svět.
Jan je autorem desítek písní a překladů (Dylan, Matter, Simon, Young). Dosud nejdelším koncertním turné byla Česko-slovensko-polská hudební cyklotúra 2011. Cesta vedla třemi státy, měřila více než 1 900 km a v jejím průběhu odehrál Řepka 26 koncertů.
V roce 2007 založil Jan Řepka spolu s publicistou, písničkářem a překladatelem Michalem Bystrovem hudební cyklus Open Mic POTRVÁ, který dnes platí za vůbec nejrespektovanější scénu svého druhu u nás.


12/7 Praha | U Trojského koně
13/7 Mělník | Želví doupě
14/7 Lysá nad Labem | Patro 
15/7 Kutná Hora | Blues Café 
16/7 Nespeky | Hotel Lauřím
19/7 Šebáňovice | Malostatek Blatiny 
20/7 Nové Podlesí | Za Komínem

Aktuální informace na www.janrepka.cz nebo na Facebooku


Sdílet na...
Kam dál?

» Týden do premiéry CD Rozjímání o sendviči (Jan Řepka)

» Video z Mani Matter festivalu v Bernu (Jan Řepka)

» Křest nového alba na úrovni (1. perónu) (Jan Řepka)

» Open Mic NA PRAHU (Marek Kamínek)

» Folkové Blatiny pro celé rodiny (Džexna)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib