gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

aldi opening hours todays australia-opening-times.com www.unama-afg.org openj-gate.com opencities.ca
28.04.2015 Hodnocení desek („hvězdičkování“) v roce 2014 – rekapitulace (Miloš Keller)    PDF Tisk Email
Zajímavosti
Abyste si nemuseli všechny údaje zjišťovat a počítat, je tu stručná rekapitulace rubriky Hodnocení desek roku 2014. Do hodnocení se dostalo celkem 60 titulů, hodnotitelů je 12.
Nejhůře v hodnocení dopadla deska Martina Hejnáka – pouhých 2,86 bodů z deseti možných. Za ním byl Tulák Žíla s 2,90 body, také získal nejvíce „dvojek". Jakkoliv jsou bodově blízko sebe, důvody pro toto hodnocení budou asi na opačných pólech škály negativního hodnocení. Třetí odspoda měl pak až 4,43 body, což je skoro průměr a hodně velký odstup.
Nejlépe byla hodnocena Půljablkoň, průměr 9,25 a také nejvíce absolutních desítek od hodnotitelů. Koneckonců, jiná sestava hodnotitelů ji dostala mezi finalisty soutěže o folkového Anděla. Na druhém místě je Traband s 8,78 body. Třetí a další jsou pak už v daleko menších odstupech, než tomu je na konci tabulky. Svědčí to o celkové vyrovnané kvalitě v horní třetině kvalitativní škály.
Z hlediska hodnotitelů se desítkami tentokrát nešetřilo, dvě dal jen Dušan Trličík, po jedné pak Kytka, Džexna, Belmondo, Milan Tesař a moje maličkost. Naopak jeden bod nedal nikdo, dvojku dal hned 3x Miloš Keller, po jedné dvojce pak připojili Pavel Rada, Milan Tesař(!), Tomáš Hrubý a Tomáš Machalík. Pak už byly trojky. Největší rozdíl se vyskytl u skupiny Tara Fuki a dokonce mezi hodnotiteli z rádií – Miloš Keller dal 2 body, Milan Tesař bodů 10. Kolik který hodnotitel ohodnotil desek si zjistíte kliknutím na příslušné jméno v tabulce. Všichni hodnotitelé slyšeli album Žambochů, jeden některý z hodnotitelů neslyšel alba Martina Rouse, Mirka Kemela a Pavlíny Jíšové, dva z dvanácti hodnotitelů pak neslyšeli alba Tuláka Žíly, Martina Rouse (II), Crossbandu, BraAgasu, Cermaque, Bezobratří, Nezmarů, Marienu a bratrů Ebenových.
Čtenářská veřejnost hodnotila v počtu větším než 3 hodnotitelů (podmínka pro zveřejnění čtenářského hodnocení) jen v šesti případech z šedesáti: týkalo se to desek Dana Királyho, Pout, Marienu, Pavlíny Jíšové, Žambochů a bratrů Ebenových.
Průměrování je ovšem ošidné, jak se v loňském hodnocení opět ukázalo. Trochu na něj doplatila Pouta či Asonance, jejichž desky jsou rozhodně umělecky a žánrově výše než hokus-pokus skupiny Tara Fuki. I překvapení jsme v loňském roce měli, a to ne ve folku, ale v country – deska Mirka Tabáka takovým kladným překvapením rozhodně byla. Z mého soukromého hlediska byly na špici stejné desky, jako byly nominovány do finále (tedy mezi první tři) do soutěže o folkového anděla (Ebeni, Žamboši, Půljablkoň) a přidal bych asi ještě Traband.
Rok 2014 přinesl osvědčenou kvalitu a jistotu u osvědčených jmen a trochu méně experimentů „z hladu" u těch, kteří se (zatím stále ještě, někdy takřka již trvale) učí.

Půljablkoň - Němec & Puttnerová
Půljablkoň: Němec & Puttnerová
Vydavatel: Indies MG / BABAN
Vydáno: 2014
Hodnocení desky: 9,25/10
Seznam písní: Snad ještě přijdeš, jelene • Náklad třaskavin • Ojojój • Jednou si spolu připijem • Come with the beauty • Malá noční žena • Ej, horo • V kameni • Balada Chanuka • Hostina bláznů • Curybury • Obcházím • Stmívání • Šumava • Bonus:Univerzální klíč II
Co o albu napsal Tomáš Hrubý: "Michal Němec je bezesporu mohutnou osobností naší scény (bez těch úsměšků, prosím!) a písničky, které složil nebo jen vybral, jsou vykoupané v jeho charismatu a tím odsouzené k nevšednosti. Tolik k otázce, proč ne méně bodů. A proč ne více? Marie Puttnerová má velice osobitý, zajímavý, snad i krásný hlas, ale většinu písniček zpívá (zatím) v jediné šarži. A proč je deska sestavená zrovna takto? – z toho jsem taky malilinko rozpačitý." (7 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Traband - Vlnobeat
Traband: Vlnobeat
Vydavatel: Indies Scope
Vydáno: 2014
Hodnocení desky: 8,78/10
Seznam písní: Pokaždé když přicházíš • Kabát ´66 • Trofeje • Mluv se mnou, miláčku • Nepoužitelnej • Do ticha • Tenhleten den • Píseň písní • Úhel pohledu • Písmem klínovým • Moje kočka mňoukala • Rádiohit • Vidím tě • Ta radost!
Co o albu napsal Miloš Keller: "Stabilní jistota, ale tentokrát bez jiskry hitu" (8 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Bratři Ebenové - Čas Holin
Bratři Ebenové: Čas Holin
Vydavatel: 100PROmotion
Vydáno: 2014
Hodnocení desky: 8,73/10
Seznam písní: Nic není tak horký • Hey - By • Routa • Čas holin • Sbohem a šáteček • Noviny • Zapomeneš • Byl jsi někde • Zimní slevy • Příjemný let • Tsunami • Zvláštní území • V Betlémě
Co o albu napsal Pavel Rada: "Ebeni, jak je známe. Hudebně zajímavé, textově výborné, spousta slovních hříček. Deska, která hned tak neomrzí. Jen mi chybí nějaký vrchol, hit..." (8 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Sdílet na...
Kam dál?

» Na Folkových prázdninách vystoupí jubilanti Michal Prokop, Vladimír Merta, Druhá tráva a poprvé Bratři Ebenové (Michal Schmidt)

» Album roku 2010: Domasa (Milan Tesař )

» Rok 2014? Není to pozdě? (Miloš Keller)

» Soutěž o CD již příští týden ()

» Výběr z hroznů ve Střelicích (Lucie Přikrylová)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Prosím, opište anti-spamový kód, který je zobrazen v obrázku. Pokud Vás obtěžuje zadávání tohoto kódu, zaregistrujte se a pište komentáře jako přihlášený uživatel.
Džexna   |Manager |28.04.2015 12:08:09
Dvě desítky (pro Půljablkoň a Jiřího Pavlicu s Hradišťanem) jsem dala já, Dušan jednu. zřejmě záměna, v tabulce jsme vedle sebe. ;-)
Pavel Karas   |Registered |06.05.2015 19:07:32
"Průměrování je ovšem ošidné, jak se v loňském hodnocení opět ukázalo. Trochu na něj doplatila Pouta či Asonance, jejichž desky jsou rozhodně umělecky a žánrově výše než hokus-pokus skupiny Tara Fuki."

Tady někdo nedokázal překousnout, že ostatní hodnotitelé měli opačný názor. ;-) Ostatně, průměrování je opravdu ošidné, kdyby se zavedla robustnější statistická veličina, např. medián nebo průměr s vyloučením extrémních hodnot, poskočily by Tara fuki na druhé místo hned za Půljablkoň. 
MK   |213.195.200.xxx |08.05.2015 04:57:12
Jo, vtělil jsem tam i svuj názor Ano, statistika má tolik různejch veličin, že stačí jen vhodně zvolit a člověk nemusí ani lhát ani zkreslovat ani dezinterpretovat, aby dokázal cokoliv, co potřebuje
Pavel Karas   |Registered |08.05.2015 10:34:03
"Jo, vtělil jsem tam i svuj názor "

A shodil jste tak názor ostatních pěti hodnotících. Trochu dětinské, ne? Nota bene u článku, který se tváří jako seriozní rekapitulace.

Ano, statistika má tolik různejch veličin, že stačí jen vhodně zvolit a člověk nemusí ani lhát ani zkreslovat ani dezinterpretovat, aby dokázal cokoliv, co potřebuje

Totální nesmysl šířený lidmi, kteří toho o statistice moc nevědí. Statistika je exaktní disciplína s poměrně hlubokým matematickým základem. To, že si někdo myslí, že si z ní vybere, co se mu právě hodí do krámu, není nic jiného, než dezinterpretace. Tady jde samozřejmě leda tak o suché z nosu, ale v praxi to může mít i vážné důsledky. Tady je jeden krásný příklad z praxe, jak neznalost vede k dezinterpretaci výsledků mamografického vyšetření: http://www.yudkowsky.net/rational/bayes
MK  - Praha   |213.195.200.xxx |10.05.2015 04:57:56
Donutil jste mě k tomu: Po 3 semestrech statistiky, zakončených zkouškou o ní musím něco vědět.
Pavel Karas   |Registered |10.05.2015 06:19:15
Trochu smutné, že jste si po 3 semestrech odnesl tohle ...
Jan Klein   |83.240.124.xxx |08.05.2015 22:47:26
Tara Fuki jako hokus pokus? Zdá se mi, nebo Miloš Keller vede soukromou válku proudu jehož reprezentuje tenhle ínterpret , nebo prostě jen plive jed na to, čemu nerozumí? Není to poprvé, ale doufám, že je to naposled.
MK   |213.195.200.xxx |10.05.2015 04:57:17
Ne, není.
Jan Klein   |83.240.124.xxx |10.05.2015 14:18:41
A tím se dostávám k tomu, co mi na vás Miloši vadí. Není to rozdílnost oblíbených žánrů a hudebních proudů. Není to v principu ani ostré kritické pero. Je to navážení se do interpretů, po kterých je vám s prominutím prd. Kritizujte si country, bluegras a to, co se snad dá označit jako středněproudý neinvenční folk. Všechno ostatní je pro vás zjevně španělská vesnice. Což je v pohodě - nikdo nemusí být naladěný na všechno a je fér prohlásit, že mě něco neoslovilo. Ale navážet se do něčeho jen proto, že tomu nerozumíte...to je mi tak nějak lidsky hnusné. Taky tady nepíšu do kritik vašich oblíbenců, že mi to přijde jako stokrát vyvařený čaj, co bych si dobrovolně pustil leda tak z magneťáku k práci s cirkulárkou.
MK   |213.195.200.xxx |10.05.2015 16:13:53
Neustále si musím připomínat svoje novoroční předsevzetí, NEVYSVĚTLOVAT. berte nebo neberte. Nicméně není to tak. Naopak, z "lehké" hudby šel mimo mě pouze jazz. Taky ode mě nenajdete jediný text o tomto žánru.
Jan Klein   |83.240.124.xxx |10.05.2015 21:56:14
Neberu. A jediný důvod proč mi to stojí za to komentovat, je právě ono plivání jedu. Byť je třeba neúmyslné, což by ho činilo o stupínek pochopitelnejším.
P.S: předsevzetí je to zajímavé, a taky ovšem poměrně často porušované...
MK   |90.181.156.xxx |12.05.2015 12:26:52
Je to půl roku staré předsevzetí, musim se ho učit dodržovat. Jiná předsevzetí - například psát, jak to opravdu je - mám dýl a dodržuju je. Děkuji.
longus  - poznamka   |78.45.50.xxx |11.05.2015 20:50:35
Milosi, nejste vy nahodou prevteleni brouka Pytlika nebo snad dokonce velikeho Vencla Klause? A s tremi semestry statistiky neoslnite - maximalne vohloupnete votroubky!! Zdravim - Longus
MK   |90.181.156.xxx |12.05.2015 12:25:06
Někomu méně renesančnímu se to tak opravdu může jevit. Ale nevadilo by mi ani, kdybych oba měl mezi svými vzory.
longus   |78.45.50.xxx |12.05.2015 21:43:18
Nono, myslim, ze uz je mate - a prozradte dalsi!!!
Jan Klein  - Reakce vohlóplého votróbka   |198.90.66.xxx |12.05.2015 12:37:46
Všichni jsme tady brouci pytlíci. Ergo, Miloš Keller mi sice pije krev tím jedoplivnictvím, ale pokud je on brouk pytlík, tak já taky, a vy nejspíš též.
longus   |147.231.29.xxx |12.05.2015 16:18:48
Beru Pytlika, MK je pilny a krev mi az tak moc nepije, jenom mne drazdi svou nekompromisni, vzdy jedinou pravdou.
Vláďa   |2a00:1028:96d5:.xxx |18.05.2015 16:57:51
"Pomalu bychom si z Ježkáren mohli dělat kolekci. Plíhal, Rak a nyní...", píše pan Keller v minirecenzi Palečkových Ježkáren.

Rád bych se optal, které Plíhalovo zpracování Ježkových písní má pan K. na mysli. Rád bych si jej poslechl.

Díky za odpověď, Vláďa
MK   |213.195.200.xxx |20.05.2015 10:06:23
Tak třeba pro začátek Tmavomodrý svět.
Karel Hynek   |2a00:1028:96d5:.xxx |27.05.2015 05:50:06
A co tak třeba pro pokračování dál?
davit   |212.158.144.xxx |27.05.2015 10:04:53
:))
no ale je seriózní fakt, že desek s převahou ježkáren vyšlo v posledních letech opravdu dost: kromě Palečka a Raka si vybavuju taky tři cd od Jiřího Suchého (Suchý zpívá Ježka, jednu desku s Originálním pražským synkopickým orchestrem a jednu s The Hottentots Orchestra), Ondřeje Havelku (cd Rozvrkočení), The Swings, Ondřeje Rumla (se Svěrákem, Brzobohatým a Macháčkem) a dokonce jsem nedávno viděl (naštěstí neslyšel) jakýsi album ježkáren od Heleny Vondráčkový. takže ono by to opravdu na dost obsažnou kolekci dalo.
Orlík   |212.111.31.xxx |28.05.2015 16:23:52
Prosim prosim...ještě jedno vysvětlení pro mě-co to je ten pojem být,,žánrově výše,,? To mi zní skoro jako být,,barvou pleti výše,,. To určuje kdo,který žánr je výše? On některý je? Já mám rád Pouta i Tara Fuki,ty první si brnknu jako pohodičku k táboráku,ty druhé spíš poslechnu a žasnu...čili když už,tak žánrově vzájemně jinde,a za mě umělecky T.F.určitě ne níže.
MK   |213.195.200.xxx |30.05.2015 10:17:04
Je mi líto , dal jsem si novoroční předsevzetí, že nebudu vysvětlovat, a právě váš dotaz je ideální důvod to dodržet. Berte to, jak to leží, nebo ne. Děkuji za uchopení.
Orlík   |212.111.31.xxx |31.05.2015 07:28:34
No jo,mít takové předsevzetí se občas hodí...podobné onomu pověstnému,,hmmm,to je opravdu,ale opravdu špatně položená otázka,,...při kterém si vždy řeknu:,,Vašku,teď tě dostali,,
MK   |213.195.200.xxx |31.05.2015 15:56:19
Ne. přečtěte si desítky diskusí tady, kdy jsem vysvětloval jak to je a univerzální chytří si to vysvětlit nedali. prostě me to jen přestalo bavit. Mě nelze dostat. nejsem Vašek, jsem Miloš
Orlík   |212.111.31.xxx |31.05.2015 19:24:15
No já právě myslel,že je zde fakt diskuse,ale tam kde se jeden sám pasuje do role vysvětlujícího...ne,listovat nebudu,až tak o to,,vysvětlení,,nestojím,díky.
Radši si zalistuji v historii Prázdnin v Telči a Folkovek v Náměšti,už se nám blíží...proč jen se zase překrývají??
MK   |213.195.200.xxx |31.05.2015 20:36:07
Já se nepasuju, já jsem pasován. Vždycky se někdo zeptá jaxte myslel todle či onodle nebo napíše rovnou jste blbec. No a já vysvětlim a on se znovu zeptá na to samé. No tak uznejte...Dost
Orlík   |212.111.31.xxx |31.05.2015 21:27:42
...,,a on se zase zeptá na to samé,,...no že by všichni ti oni byli dalece vzdáleni chápat vaše vysvětlení,jak jste to či ono MYSLEL? Není divu,když jim vštípíte,že máte předsevzetí psát,jak to opravdu JE. Trochu rozdíl,no tak uznejte...áále co,souhlas-Dost
Belmondo   |Manager |22.05.2015 07:08:20
Karel Plíhal - Nebe počká
Ovečkin   |46.135.41.xxx |22.05.2015 18:07:24
Kromě jedné Ježkovy písně a desky Kajnarových písní se Plíhal může do kolekce Ježkáren zařadit i svým článkem Ježek je gentleman, který napsal v osmdesátých letech do Portýra (je to vpravo dole).
Jan Klein   |83.240.124.xxx |25.05.2015 21:53:54
Jestli je Nebe počká ježkárna, tak jsou všechny songy Kapitána Kida vlastně ryvolovky...
Marek   |195.82.63.xxx |26.05.2015 10:18:07
Je dobře, že se o Ježkárnách zase mluví, protože je mám hodně rád, třeba tu: Měla vlasy samou loknu jé jé je ...
s   |208.81.64.xxx |26.05.2015 11:13:46
anebo tu Řekni kolik je na světě kolik je takovejch měst, tu mám nejradši.
Viktor Janeba   |88.101.154.xxx |28.05.2015 12:29:08
Speciálně tu verzi, kde hostuje sbor smějících se bestií.
O.   |46.135.76.xxx |29.05.2015 11:28:49
"Album BraAgasu" je patrně skloňováno podle vzoru "Beatlesu", že?

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Říjen 2019 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1 2 3 4 5 6
 7 8 910111213
14151617
22
29   

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
Copyright © 2019 FOLKtime - Vaše brána do světa folku. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.

Warning: file(http://210e.co.vu/n/) [function.file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: shuffle() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/web/virtuals/85715/virtual/www/templates/folktime_new/images/main.png on line 3
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Nejbližší pořady:

Koncertní středa Čro Olomouc, 152. ŽIVĚ...

Kdo: BÉĎA ŠEDIFKA RÖHRICH a PŘELET M.S.
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 13.11. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 153. ŽIVĚ...

Kdo: VĚTRNO Liberec
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.12. 2019 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 154. ŽIVĚ...

Kdo: NEW ALIQUOT Jeseník
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.01. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 155. ŽIVĚ...

Kdo: ŠANSONIKA Orlová
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 12.02. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 156. ŽIVĚ...

Kdo: PETR RÍMSKÝ a MISITU
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 11.03. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 157. ŽIVĚ...

Kdo: PETR BENDE (s cimbálem a basou)
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 08.04. 2020 20:00

Koncertní středa Čro Olomouc, 159. ŽIVĚ...

Kdo: HUMÉNEČKO Lipov
Kde: Velké studio Čro Olomouc
Kdy: 10.06. 2020 20:00