gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

10.10.2019 Ilustrace vývoje vztahů (Monika Vodičková)    PDF Tisk Email
Zajímavosti
Zleva: Šimon Athaj Řeřucha, Petr Šašinka, Marta Břeňová, Jaroslav Pilný, Martin Pospe Pospíšil
Zleva: Šimon Athaj Řeřucha, Petr Šašinka, Marta Břeňová, Jaroslav Pilný, Martin Pospe Pospíšil
archiv Kupodivu
Brněnská funk-folková kapela Kupodivu vystupuje v neobvyklém složení. Zpěv, saxofon, klávesy, baskytara, bicí a žádná kytara... a kupodivu jim to funguje. I přes to (anebo právě proto), že každý člen je z jiné hudební oblasti. Hrají výhradně autorskou, škatulkami nespoutanou tvorbu ovlivněnou jazzem, popem, folkem i alternativou. A to vše dobře umíchané, rozmixované a naaranžované podávají v neomezených dávkách.
Za 10 let své existence skupina odehrála přes 150 koncertů v několika zemích Evropy a představila se na mnoha folkových, jazzových i multižánrových festivalech (Hradecký Slunovrat, Okolo Třeboně, Mohelnický dostavník, BiGy Fest Letovice, Jazz Festival Sedlice, Lodenica Piešťany).
„Geograficky byl nejzajímavější asi Londýn, ale rádi hráváme třeba i v Krkonoších. Kamarád tam má hotel s pivovarem, což samo o sobě nepotřebuje dalších komentářů. Navíc hned po koncertě chodíme do sauny. Rádi se vracíme do Lanškrouna odkud pocházím, přijde rodina a kamarádi, se kterými jsme se dlouho neviděli. Když tak o tom přemýšlím, tak se nám nejlépe hraje pornmobilevždycky tam, kde si z koncertu uděláme dovolenou," říká saxofonista Jaroslav Pilný.
Skupina dále vyhrála mnoho cen včetně autorské Porty, vystoupila v rádiu i televizi a natočila dvě EP desky s názvy Písně kapesní a Kupodivu. V letošním roce vyšlo její debutové album Živočišné pudy.
„Je to naše první plnohodnotná deska, a tak jsme si na ní dali hodně záležet. Kromě jedenácti písní a dvou bonusů je na desce obsažena i dramaturgická linka, která ilustruje vývoj vztahu mezi dvěma lidmi – od úvodní živočišnosti a získávání zkušeností, přes první hádky a rozchody k nevěrám a znovusbližování, až po závěrečné „bytí nad věcí“. A hlavně se nám, myslím, dost povedl obal," dodává klávesista Petr Šašinka. Album můžete slyšet naživo v podání skupiny Kupodivu, která koncertuje napříč celou republikou.

Sdílet na...
Kam dál?

» Kapela Kupodivu probouzí Živočišné pudy (FOLKtime.cz)

» Brno v létě rozezní Festival ve středu (FOLKtime.cz)

» Kupodivu vydávají nové písně (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib