gototop
11.03.2024 Odhalte příběhy slavných předků na Lughnasadu 2024 (Lughnasad Nasavrky)    Tisk
Aktuality
Mezinárodní festival keltské kultury Lughnasad letos již poosmnácté otevře brány oppida keltského skanzenu Země Keltů v Nasavrkách. Festival konající se 26. - 27. července 2024, láká nejen na možnost seznámení se s životy dávných Keltů, Germánů a Římanů.
V uplynulých třech letech jste mohli sledovat příběh náčelníka Biateca a jeho osud tváří v tvář moci Římské říše. Nyní přichází čas představit nový tématický cyklus, který bude návštěvníka provázet celým festivalem a s nímž se přeseneme do různých koutů Evropy, kde se odehrávaly životní příběhy keltských hrdinů a hrdinek. Téma nového cyklu nese název Čas králů a královen.
Mezinárodní festival keltské kultury Lughnasad
Mezinárodní festival keltské kultury Lughnasad
Projděte branou do světa obyvatel starověké Evropy. Seznamte se s jejich obydlími, starodávnými řemesly i zbraněmi. Vydejte se na cestu historií prostřednictvím přednášek nejen z oblasti archeologie. Nebylo by však oslav bez hudby, tance a zpěvu. Zapojte se do výuky irských a skotských tanců a vychutnejte si melodie keltského folku během večerních koncertů českých i zahraničních kapel.
Pro děti bude v oppidu připraven bohatý program s mnoha aktivitami, čtení keltské pohádky i divadelní představení. Vesnička keltského skanzenu ožije díky reenactorům, tedy těm kteří rekonstruují tehdejší život, řemesla, umění ale i bojové dovednosti. Můžete tak obdivovat tvorbu oděvů, odlévání bronzu, výrobu ze dřeva i kostí, tvrdou práci kovářů a třeba i ražbu mincí. Některá tato dávná řemesla si budete moct sami vyzkoušet a také ochutnat speciality keltské a římské kuchyně. Vesnička i řemeslné trhy o žijí již v pátek 26. července.
Dle tradic dávných Keltů je svátek Lughnasad oslavou úrody a sklizně. Vrcholem těchto oslav je obřad, při kterém se poděkuje za hojnost a úrodu. Slavnostním průvodem nesena podoba Obilné bohyně spletená z klasů pšenice.
Vstupenky jsou v prodeji již od 1. února v síti Smsticket. Pro více informací sledujte facebookový a instagramový profil Mezinárodního festivalu keltské kultury Lughnasad, nebo navštivte stránky www.lughnasad.cz.
Zažijte cestu historií i jedinečný festival, který v České republice nemá obdoby. Tak neváhejte a přijďte odhalit příběhy slavných předků na Lughnasad 2024 v Nasavrkách!
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib