gototop
24.05.2023 57. ročník festivalu Porta se uskuteční opět v Lesním divadle v Řevnicích (Jiří Vondráček)    Tisk
Festivaly
Na úvod Vlajka
Na úvod Vlajka
www.porta-festival.cz
Již po patnácté se v Lesním divadle v Řevnicích sejdou příznivci folk a country hudby, aby si vychutnali romantiku tohoto krásného divadla a zažili skvělou atmosféru s hosty i soutěžícími Porty. Její 57. ročník se uskuteční ve dnech 23. - 25.  června 2023.
Program bude zahájen v pátek 23. 6. již v 17 hodin, otevře jej první host Porty Richard Krajčo a před prvním soutěžním vystoupením ještě zahraje bluegrassová Nová sekce.
Podrobný program na všechny dny nalezneznete zde: https://www.porta-festival.cz/pro-navstevniky/program-2023, v sobotu 24. a v neděli 25. 6. se začíná v Lesním divadle vždy v 10:30!  
Další hosté Porty: 
Robert Křesťan a Trapeři, Petr Bende a dětský sbor Notičky, Rangers Plavci, Samson a parta, Ivan Hlas trio, Isara, Nerez a Lucia, Jiří Krhut, Lenka Slabá a Triolla, VeHiBa - vítěz Porty 2022, Kristýna Verichová - vítězka kytarové soutěže SAI, vítěz Dětské Porty.
Porta soutěžní:
Vítěz Porty 2022 - VeHiBa
Vítěz Porty 2022 - VeHiBa
www.porta-festival.cz
Ve čtrnácti oblastních kolech a před odbornými porotami si o účast v Řevnicích zahrálo celkem 227 soutěžících interpretů a skupin. Do finále Porty postoupilo 14 finalistů z prvních míst. Postupující z druhých míst se představí v sobotu 24. 6. na  scéně ve Stanovém městečku semifinálové porotě, která vybere dalšího finalistu soutěže. Hlavní finálová porota udělí 1. - 3. místo interpretační Porty a již tradičně autorskou Portu.
Vítěz Porty získává:
Sošku Porty, recitál na Portě 2024, kytaru od firmy Furch-Blue Deluxe G – CM, nahrávání singlu ve studiu Chevaliere Helenky Rytířové, medailonek v Country rádiu, pozvání na festival Trampský širák a nasazení písničky do hitparády Česká 12 na ČRo2 a ČRo Region.
Pro oceněné zajišťujeme také pozvánky k vystoupení na dalších partnerských festivalech a to je pro kapely a všechny soutěžící velmi lákavé. V roce 2022 dostali pozvání na Folkové Chvojení, Třebsínské Zvonění, Újezdské babí léto, Nanečisto, Muzikantský Heřmánek, Janouškovo Ústí.
Další ocenění na festivalu Porta: 
Diváci na Portě
Diváci na Portě
www.porta-festival.cz
Cena Obce spisovatelů za nejlepší text, 
Cena SAI, 
Cena Country rádia, Cena CRO region.
Ocenění získají hudební dárky od našich partnerů (mikrofony SE a Sennheiser, struny a sluchátka, od firem Audiopro, Music City a Panter).
Další částí soutěže je i interpretační SMS soutěž, která již potřetí proběhne na webu Porty ve spolupráci s ČRO Region a Country rádiem.
Nahrávky finalistů budou představeny v pořadu Karavana na Country rádiu a nabídnuty dalším partnerským rádiím.
Vstupenky jednodeníí i permanentky zakoupíte zde: https://www.porta-festival.cz/obchod-porty/vstupenky
Bez podpory partnerů a sponzorů by se Porta neobešla. Hlavními partnery jsou: Státní fond kultury, Středočeský kraj, město Řevnice, SAI, Intergram, Osa - partner, SVU, Nadace Život umělce.
A partneři, kteří dlouhodobě Portu podporují. Jsou: Furch, Music City, Panter, Warmpeace, FV, SEDOZ, I´m Service, Elektroworld, Fackelmann, Fanonline, Líbim se ti, T-net, Audiopro a někteří soukromí donátoři.
Mediálními partnery jsou: Country rádio, Český rozhlas Region, Rádio Proglas, Rádio Folk, Samson rádio, Rádio Otava, Rádio Česká Kanada a rádio Click&country.
Tisk: Deník, Dobnet, Ruch, FOLKtime, Náš region.
Festival Porta 2023 požádal o záštitu ministra kultury.
Festival pořádá Porta z.s. ve spolupráci s Českou tábornickou unií.
Informace o 57. ročníku Porty na www.porta-festival.cz 
Elektronické noviny  festivalu www.eportyr.cz 
Videa z Porty na YT kanálu Porty https://www.youtube.com/user/portafestival
 
 

Sdílet na...
Kam dál?

» Finále Porty bude v Řevnicích 27.- 29. 6. 2014 (FOLKtime.cz)

» Festival Porta kousek od Karlštejna (Nikola Poselová)

» Porta slaví 45 let v Řevnicích u Prahy (FOLKtime.cz)

» Další soutěž o vstupenku na Portu do Řevnic (FOLKtime.cz)

» 2. soutěž o vstupenku na ČNF festivalu Porta v Řevnicích (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib