gototop
16.07.2020 Amfolkfest rozeznívá Pulčín již čtvrtstoletí (Belmondo)    Tisk
Festivaly

Úctyhodné výročí 25leté existence oslaví tradiční pulčínský festival Amfolkfest. Datum jeho konání letos připadá na sobotu 25. července. I přes počáteční obavy kvůli pandemii koronaviru, se festival za zpřísněných hygienických podmínek uskuteční. Nepřeruší tak svou tradici a opět přivítá české i slovenské hudebníky, kteří vytvoří symbolický průřez čtvrtstoletí trvající historií festivalu. Hlavní hvězdou bude vsetínská kapela Dareband.

Letošní výročí „malý festival na konci světa“, jak se Amfolkfestu přezdívá, oslaví pořadatelé i návštěvníci opravdu upřímně. Hrozba zákazu jeho konání se nad ním totiž vznášela až do začátku června. Hlavní organizátorka Eva „Endy“ Rohlenová doplňuje: „Nejen, že bychom byli nuceni přerušit úctyhodnou kontinuitu Amfolkfestu, ale určitě bychom zklamali i řady věrných příznivců.“

Amfolkfest 2020
Amfolkfest 2020
V programu festivalu se objeví průřez účinkujících, kteří se na pódiu vystřídali po celou dobu jeho konání. Celkem se posluchačům představí 9 kapel a písničkářů v sestavě: Jasoň, Podjezd, Dareba, Pass, Vrkoč, Poslední šance Míry Ošance, Terrakota, Kofe&Vlna. Hlavním hostem bude kapela Dareband, která letos slaví 15 let od svého založení. Na Amfolkfestu si naposledy zahraje v tradiční sestavě a rozloučí se zde se svou dvorní zpěvačkou Kateřinou indian pakistani stripteasepornmobile.onlineMrlinovou. Večerní country bál doprovodí sestava z Českého Těšína Country bazar.

Jednotné vstupné činí stejně jako v minulém roce 200,- Kč a neměnný začátek festivalu odbije opět zvon místní kapličky v pravé poledne. Návštěvníci však mohou přijet již v pátek, v 18 hodin začíná tradiční večerní session v areálu Informačního centra. „Samozřejmě sledujeme aktuální situaci a nařízení vlády, která musíme jako festival splnit. Návštěvníci budou při příchodu poučeni, jaká pravidla je nutné dodržovat. Také nám bylo doporučeno upozornit návštěvníky z míst ohniska COVID-19 (Karviná, FM, Havířov…), aby zvážili účast na našem festivalu, nebo používali po celou dobu roušku, jako v regionu, kde žijí. “ upřesňuje Eva „Endy“ Rohlenová

O děti bude také dobře postaráno, zajímavý program pro ně totiž zajišťuje Rodinné a mateřské centrum Sluníčko. Stanování je opět možné na tábořišti u skal, v areálu restaurace Stodola, nebo blíže k centru dění na louce u restaurace U Williho. V blízkosti této restaurace je k dispozici i placené parkování pro festivalové návštěvníky.
Více informací naleznete na www.amfolkfest.cz

 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib