gototop
30.06.2004 NESTÍHÁME, ale Zahradu stihneme (Džexna)    Tisk
Folk v TV

Honza Řepka a Petr Ovsenák mají dobrý rok. Získali několik ocenění a úspěchů, kterých si velmi váží: 1. místo na Osecké kytaře 2004 (v kategorii písničkářů), cenu diváků za nejlepší píseň Notování pod Vyšehradem (píseň Malíři), cenu diváků v pražském finále Trampské Porty a účast ve finále Porty v Jihlavě, odkud na Zahradu přijedou. Nikoliv poprvé, jednou už tu byli. V pořadatelském týmu trhali lístky a hlídali plot :-) Letos prošli úspěšně konkursem písničkářů a z Kuřimi postoupili do soutěže o Krtečka. Samozřejmě jako duo Nestíháme. O tom, co stíhají, jsme si povídali s Honzou Řepkou.

Jak často v současné době koncertujete?

V poslední době hrajeme stále častěji, a ačkoli není hraní jako hraní, stále častěji to má i nějakou odezvu. Své úsilí směřujeme jednak k festivalům, kde bychom rádi oslovili nové posluchače, a jednak k vlastním koncertům, kde toho můžeme předvést více a kam by měli přijít právě oni "oslovení". V létě budeme na Portě i na Zahradě, na Růži, na Prázdninách a poslední srpnový víkend na Folkové Ohři a v Jimramově na festivalu Otevřeno. Po prázdninách se vrátíme k našim měsíčním koncertům v pražské Kavárně pod Vesuvem. Kromě toho samozřejmě rádi zahrajeme kdekoli, kde o to budou stát.

Kritici i diváci vás poslední dobou začínají přirovnávat k legendárnímu duu Simon & Garfunkel. Vadí vám to?

Na to je brzy. Bojím se, že to u lidí, kteří nás ještě neslyšeli, může vyvolat příliš velké očekávání. Jinak nás to pochopitelně velmi těší.

V Náměšti při koncertě o Krtečky už budete zkušení borci. S jakým předsevzetím letos na Zahradu jedete?

Tak pozor: "...nejsme žádní borci maratónci!" A zkušenosti máme ze soutěžících písničkářů skoro nejchudší, v samotné Náměšti jsme na rozdíl od většiny z nich ještě nikdy nevystupovali. A předsevzetí? Úspěchem je pro nás každý divák, kterému něco přineseme a on to od nás přijme. Také proto se více těšíme na recitál, byť jen dvacetiminutový, než na soutěž - tři písně je opravdu málo.

Chystáte se hrát někde i mimo recitály, je nějaké místo, kde na vás posluchači narazí?

Chystáme se na hraní v amfiteátru, bohužel však nemáme kde trénovat, a kromě toho nás tam asi nepozvou. Škoda.

Na které své kolegy se v Náměšti nejvíc těšíte?

Určitě půjdeme na Jarret, Hop Trop, Neřež a Fleret. Zvědavý jsem na Oskara Petra a Šany. Ale nejvíc se těším na Marcela Kříže, kdyby bylo po mém, hrál by se svou kapelou v hlavním programu.

Máte nějakou oblíbenou převzatou píseň, na které se vždycky shodnete, když si chcete jen tak zazpívat?

Honza Nedvěd: Peřina. To je hymna!

Honzovi (Řepkovi :-) jsme poděkovali a vám doporučujeme nejen jejich oficiální zahradní vizitku:

Nestíháme - písničkářské duo složené ze dvou zpívajících hráčů na akustické šestistrunky - Petr Ovsenák (1983) a Jan Řepka (1982). Ač mladí, jsou zřetelně inspirováni zlatými folkovými časy šedesátých let, jejich dvojhlasy lahodí uchu a texty jsou poetické. Na autorské složce repertoáru se podílejí oba. Mají asi osmdesát minut repertoáru, vystupují sami a občas s Martinou Trchovou. Vydali si demo desku, Spěchník a mají webové stránky http://nestihame.wz.cz/index.htm, kde najdete i jejich MP3 nahrávky. Loni i letos postoupili i na Portu do Jihlavy. V Praze, kde působí, hrají pravidelně v Karlíně v Kavárně pod Vesuvem.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib