gototop
24.07.2006 Poprvé na Zahrade? (Klára)    Tisk
Folk v TV

Pro velký úspěch jsme se rozhodli zopakovat loňský rozhovor s jedním z návštěvníků Zahrady, kteří zde byli úplně poprvé. Doufáme, že odpovědi nezatížené předchozími zkušenostmi nebo informacemi typu "kdo, kde, s kým, proti komu," atp. budou přínosem nejen pro organizátory festivalu.

Kde ses o Zahradě dozvěděl a proč ses rozhodl na ni vyrazit?

O festivalu jsem se dozvěděl někdy na gymplu, cca před 15 lety, tuším že v souvislosti se Svojšickým slunovratem. A proč jsem se na ni rozhodl vyrazit... no, asi proto, že poslouchám folk. Ale jak vidíš, dlouhou dobu se mi Zahrada vyhýbala - většinou proto, že v téhle době jsem celé roky býval pracovně v cizině.

Jak se ti tu líbí a splnil festival Tvoje očekávání?

Zahrada nezklamala, je to festival nabitý dobrou muzikou, 4 stálé scény dávají solidní možnost výběru, a to vše navíc v příjemném prostředí Náměšti... Pokud jde o "nehudební" zajištění festivalu - oceňuju, že stanování je v ceně vstupného, dostatečné jsou podle mě také občerstvovací stanice. Pokud jde o hygienu - při akci takových rozměrů by se určitě uživilo ještě o něco málo víc toalet... Jinak multižánrovost festivalu oceňuju - přestože těžiště zůstává ve folku a trampské hudbě,

foto: Klokan ©

Kolik z těchto diváků u kapličky bylo na Zahradě letos poprvé?

foto: Klokan ©

vystupují tu vedle sebe kapely inspirované keltskou hudbou, rockem, klezmerem i jazzem... Což dokládá, že moderní folk může čerpat inspiraci skutečně napříč hudebními žánry, a festivalu to dodává na bohatosti a různorodosti. Posluchač se zkrátka neveze na monotónní vlně jednoho stylu.

Na které kapely ses těšil nejvíc?

No na "klasiku": na Vlastu Redla, Samsona, hodně jsem se těšil na Hradišťan, který jsem dlouho na živo neslyšel, a také na Fleret s Jarmilou Šulákovou. Mrzí mě, že jsem nestihl první den Karla Plíhala a Jablkoň, ale snad si to vynahradím na Růži, kam se taky chystám.

A kdo se ti líbil nejvíc z těch, které jsi neznal?

Milým překvapením pro mě byli Funny Fellows, kteří mj. dokazují, ze dnešní Zahrada je opravdu multižánrový festival.

Chyběl Ti na Zahradě někdo?

Chápu, že na festivalu prostě nemůžou být všechny kapely a všichni hudebníci a každopádně už jsem oceňoval jeho šíři a záběr. Kdybych měl ale říci, kdo tady mně osobně chyběl, tak asi Asonance za "keltskou" muziku, taky bych rád viděl kompletní Hop Tropáky (i když samozřejmě Samson a jeho parta nezklamali!), to z té klasiky. No a když už zde vystupují třeba Funny Fellows, tak by se jistě v rámci rozšíření hudebního spektra uživily i jiné kapely typu "dixieland od vody a z hospody", jako např. Ponožky pana Semtamťuka... No ale tady už ze mě promlouvají moje osobní preference, jsem přece jen o něco málo víc "jazzar" než folkař...

Zaujala Tě Zahrada natolik, že bys chtěl jet na nějaký další festival?

Já se každoročně snažím na nějaký ten "fesťák" vyrazit, pokud mi to práce dovolí. Pravděpodobně se vypravím ještě na Folkovou Růži, která má moc zajímavý program (a nemůžu si přece nechat ujít Hluboké Nedorozumění). Naopak mi letos asi uniknou Prázdniny v Telči (tímto zdravím Medvěda a děkuju za vytrvalé zasílání info). Uvidíme, jak s Mohelnicí, to je ještě daleko.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
lucka.jl  - Re: Poprvé na Zahradě?   |84.16.119.xxx |24.07.2006 10:26:00
Poprvé na Zahrade...jsem byla i já. Každý rok navštívím 1-2 menší festivaly a letos se mi konecne podarilo vyrazit na ten nejvetší. Musím ríct, že jsem byla naprosto spokojená! Pokud dostanu do rukou prehledný program všech scén, tak si sama mužu vybrat, které kapely chci slyšet. Mám ráda akustický folk, ale obohacení o jiné žánry mi nevadí - naopak takovou pestrost vítám, protože mám príležitost slyšet to, co bych jinak sama nevyhledala. Snad jen jedna vec mi chybela - ocekávala jsem víc stánku s CD s vetším výberem. Narazila jsem jen na jeden, ale možná jsem jen špatne hledala. Jinak ocenuji práci poradatelu a vubec všech, kterí mají s organizací takového festivalu co do cinení

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib