gototop
25.07.2006 Jana Šteflícková, vítezka písnickárského Krtecka (Džexna)    Tisk
Folk v TV

... aneb bez Koně ale s Krtečkem

Jana Šteflíčková postoupila do soutěže o Krtečky z písničkářské Kuřimi. Zúčastnila se i českého finále Konkursu Zahrady s kapelou, tehdy ještě s názvem Papá Leplée, nyní Kůň, se kterou v Náměšti vystoupila nesoutěžně. Jako herečka pražské Ypsilonky má velmi blízko k hereckému ztvárnění písniček, k šansonu, jako školená zpěvačka dokáže svůj silný hlasový a pěvecký fond dokonale tvarovat a vystihnout atmosféru písní pěveckou technikou operetních subret i unaveným chraplákem. Po skončení recitálu na sobotním koncertu vítězů Krtečků na Radnici jsem ji požádala o odpovědi do naší anketky: 

1)      Už jsi Krtečka oslavila?

Já jsem ho moc neslavila, poseděla jsem s přáteli vzadu za štábem. Šla jsem docela brzo spát, protože už mám unavený hlas a dnes mě čeká ještě koncert s kapelou. Ale myslím, že jsem Krtečka oslavila dostatečně.

2)      Věřila jsi, že Krtečka získáš?

Hmm. Přijela jsem si sem spíš zahrát, jako asi většina účinkujících. Krteček je strašně příjemná věc, která s tím souvisí, ale vlastně jsem o tom ani moc nepřemýšlela.

3)      Proč ses  do Konkursu Zahrady přihlásila?

Přihlásila jsem se hlavně s kapelou, s tou tady také hrajeme, a říkala jsem si, proč to ještě nezkusit sama, protože ty písničky hrávám s kapelou i sama.

foto: Klokan ©

Jana Šteflíčková tentokrát s kapelou na zámku

foto: Klokan ©

4) Slyšela jsem vás na Konkursu Zahrady v Bohnicích vloni i letos a jako celek jste mně velmi zaujali.

Mě vlastně překvapilo, že jsem se do soutěže dostala sama. S kapelou mě to baví víc, je to víc o muzice. 

5)      Podle jakých kritérií jsi vybírala soutěžní písničky?

Určitě jsem nemohla zařadit všechny písničky, které hrajeme s kapelou, kluci jsou o třídy zručnější instrumentalisti. Spíš jsem volila jednodušší věci, více herecké, protože na kytaru fakt potřebuju ještě pořádně pocvičit.

6)      Co s Krtečkem uděláš?

Ještě jsem ho neviděla, přijde na to, jak Krteček bude vypadat. (Smích).

7)      Zaujal tě na Zahradě někdo zvlášť významně?

Určitě. Ale zdaleka jsem neviděla všechny, protože jsem hrála na dvou scénách.  A z těch, které jsem slyšela, se mi líbil například bluesman Jiří Míža, také Michal Vaněk nebo Jana Betty Terlecká, introvertní, úplně jiná, kdy lidi musí jít k ní a já jsem šla opravdu ráda. Hodně věcí se mi tu líbilo.

8)      Natočili jste CD?

Máme pracovní demo s kapelou. Jmenuje se Jana Šteflíčková a Kůň. Ale na podzim budeme točit CD  s novými písničkami, které by na našem profilu měly být.

9)      Kde vás diváci mohou ještě letos v létě slyšet? A máte nějakou stálou scénu, kde účinkujete?

Nejblíže na Folkové růži, kde budu hrát sama i s kapelou. Máme nové internetové stránky http://www.janaakun.cz/ , tam by se měly objevovat další informace. Stálou scénu zatím nemáme, hráli jsme v klubu Rybanaruby, kde to je moc příjemné,  něco se chystá v Balbínce.

10)  Jana a Kůň. Nedá mi to a musím se zeptat. Vloni jste vystupovali jako Jana Šteflíčková a Filmový festival, letos na jaře J. Šteflíčková a Papá Leplée?Mají ty názvy nějaký vývoj, nějakou souvislost?

Nemají, my se dlouho nemohli dohodnout na názvu. Ty akce přicházely dřív, než jsme se dohodli, protože jsme začali vystupovat velmi brzy poté, co jsme se sešli. Vojta prosazoval název Kůň od samého začátku, až to nakonec prosadil (smích) a já jsem spokojená a smířená s Koněm.

11)   Sestava je stejná?

Vloni jsme hráli v triu, od letoška i s bicími a myslím, že sestava i název jsou již fixní.
Vojtěch Želinský - kytara
Petr Tichý - kontrabas
Robert Švehla - bicí nástroje


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib