gototop
28.07.2006 Pupkáci: Z Krtecka od F&C jsme byli vyjukaní (Džexna)    Tisk
Folk v TV

Jejich Krteček od velitelů štábu a redakce F&C byl asi největším překvapením a v couloárech Zahrady nejdiskutovanějším. Zaskočil i samotné trampfolkové Pupkáče z Lipníka nad Bečvou. Na téhle partě lidí je ale neoddiskutovatelně znát, jak je muzika baví. Milan Miša Prudil (kontrabas a tanec), Jiří Frankie Frankovič (foukačky a zpěv), Blanka Tornádo Prudilová (rytmika a zpěv) a Michal Hroch Odložilík (kytara, zpěv) hrají moderní trampskou muziku, převážně autorskou, pohodovou a jak říkají: Hrajeme tak, jak nám pupky narostly. Na několik anketních otázek směřovaných k zisku Krtečka za kapelu odpovídala Blanka Prudilová.

1)      Jak jste oslavili Krtečka?

Ještě jsme Krtečky neměli čas oslavit. Včera odpoledne jsme odjeli domů do Lipníka nad Bečvou, protože dnes ještě hrajeme na festivalu v Dolní Lomné. Jeli jsme se domů vyspat a vůbec jsme nepočítali s tím, že by nějaký Krteček mohl být. Dověděli jsme se to v půl deváté večer telefonicky a byli jsme z toho tak vyjukaní, že jsme se na žádnou oslavu nezmohli. Odložili jsme ji na dnešek, teprve nás to čeká.

2)      Věřili jste, že Krtečka získáte?

foto: Ivan Bllemby Krejza ©

Pupkáči na forbíně hlavní scény Zahrady

foto: Ivan Bllemby Krejza ©

Úplně na rovinu nevěřili, opravdu ne. Vloni jsme byli devátí a jeli jsme tu devítku obhájit, a to se nám povedlo, devátí jsme opravdu skončili. A že k tomu přibyl Krteček od F&C, to jsme opravdu nečekali.

3)      Podle jakých kritérií jste vybírali soutěžní písničky?

Na soutěžích hrajeme výhradně naše věci. Jinak sem tam zařadíme nějakou starou trampskou klasiku, protože se k ní hlásíme. Snažili jsme se vybírat skladby, které nejsou vyloženě prvoplánové, podbízivé, ale které mají trošku něco do sebe. 

4)      Jak s Krtečkem naložíte?

My ještě nevíme jak vypadá. Někde si ho vystavíme.

5)      Ale vy jste vlastně dostali Krtečky dva?

Ano, od kapely Bob a Bobci, to jsou naši výborní kamarádi, jsme dostali plyšového krtečka.  Ten asi skončí v posteli našeho osmiletého syna, a pak si ho budeme po rodinách půjčovat, jsme tři rodiny. Nejmladší syn z našich všech dětí má dva roky, bude se na něj taky třepat. Plyšák půjde za dětičkama a Krteček od F&C bude na čestném místě mezi dřevěnýma ptákama z Bludova z oblastní Porty.

6)      Proč jste se do Konkursu Zahrady přihlásili?

Zahradu považujeme za nejprestižnější záležitost v téhle muzice, je to takové měřítko. Podle toho, jak dopadneme na Zahradě, si můžeme říct, jak se zrcadlíme v očích našich posluchačů.

7)      Zaujal vás na Zahradě někdo zvlášť významně?

Neslyšeli jsme čtvrteční koncert o Krtečky, protože jsme měli recitál na Radnici, ale vím, že tam byla kapela 16 strun a šmytec, to jsou také naši kamarádi. Jsou výborní vždycky a byli určitě také vynikající. Z pátečního koncertu se mi hrozně líbila kapela Kaluže a úplně nejvíc Létající rabín.

8)      Máte CD?

Naše cédéčko se jmenuje Nepůjdeme spát, vydali jsme si jej sami a letos v lednu jsme ho pokřtili.

9)      Kde vás diváci mohou ještě letos v létě slyšet?

Příležitostí budou mít docela dost. Na Folkové růži, 29. července na Amfolkfestu na Pulčinách, na Mohelnickém dostavníku. Mezi tím je ještě nějaké hraní, ale teď si nevzpomenu kde. Ale máme to na našich stránkách http://www.pupkaci.com/ . Ale jinak samozřejmě 19. srpna se koná  Dřevohostické folkáč, což je naše stěžejní akce, pořádá ji obecní úřad v Dřevohosticích a nás pozvali jako spolupořadatele a dramaturgickou záštitu.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib