gototop
13.12.2012 Marien a Radek Píďa Bartoš v Lucii (Ivan Kurtev)    Tisk
PR
Poslední představení z cyklu FOLK ŽIJE V LUCII! letošního roku klepe na dveře. Už v neděli 16.12.2012 v 19:00 program "nastartuje" Radek Píďa Bartoš, kterému přátelé (i kvůli jeho drobné postavě) neřeknou jinak než Píďa.Vyučený elektrikář (jako Karel Gott...) hrával s oblíbenou pardubickou kapelou Marien, kterou časem vyměnil za formaci Pidilidi. V létě 2009 ale Pidilidi ohlásili rozchod a od té doby se Radek Bartoš protlouká světem jako hudební solitér. „Když mě někdo osloví, rád přijedu zahrát.Občas když mám sám chuť si zahrát, zajdu s kamarády do hospůdky, nebo se zeptám kamarádů hudebníků, co něco pořádají, jestli by pro mě nenašli prostor, ale to je tak vše," prozrazuje Píďa. Píďa je talentovaný autor, který ve svých písních zhudebňuje převážně vlastní emoční stavy s důrazem na lásku a smutek. Rád používá abstrakci, synonyma a nedokončené věty a nechává tak posluchačům dostatek prostoru na vlastní imaginaci.

O druhou polovinu programu se postarají samotní iniciátoři projektu FOLK ŽIJE! - pardubičtí Marien kolem písničkáře a hudebního publicisty Víti Troníčka. Do Country Clubu Lucie připlouvají na velké emoční vlně. Před několika dny totiž vystoupili před vyprodanou Lucernou, a to jako gratulanti Kamelotu k jeho 30. narozeninám."Roman Horký se rozhodl nám trošku pomoci a vznikla z toho série koncertů završená vystoupením ve velkém sále Lucerny, při kterém jsme dostali příležitost zahřívat mikrofony legendárnímu Kamelotu" říká kapelník Víťa Troníček.

Marien v Lucerně
Marien v Lucerně
Foto: Petra Opočenská

Marien v CC Lucie představí svůj repertoár se svou novou zpěvačkou Zuzkou Mimrovou, kterou oficiálně představili na svém listopadovém výročním koncertě v Pardubicích. Zde se také na čas rozloučili se Zdenkou Troníčkovou, jelikož jako čerstvá maminka zakončila první část své pěvecké kariéry a věnuje se nyní mateřským povinnostem...

Přijďte si s námi užít adventní neděli, chytněte za rukáv a přivlečte své blízké, někoho ze svých přátel či známých. Vždyť každá folková písnička, je tak trochu koleda, a vánoce, jak víte, nedělají dárky, řetězy, ozdoby, jmelí, kapři a další serepetičky, ale především dobré skutky :-)

 

 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib