gototop
05.12.2013 Veřejná nahrávka Koncertu Studia Noc s Devítkou (Ivan Kurtev)    Tisk
PR
Devítka
Devítka

Český rozhlas Hradec Králové a Folk žije! srdečně zvou na poslední letošní veřejnou nahrávku Koncertu Studia Noc v královéhradeckém Country clubu Lucie. Připravili jsme pro Vás vystoupení skupiny Devítka na neděli 9. prosince 2013 v 19:30 hodin. Večerem Vás provede moderátor Českého rozhlasu Václav Souček. Pokud nemůžete být u živé nahrávky, můžete si naladit pořad mezi svátky a to 30.12.2013 ve 20.00 na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu, nebo na internetu.

 

Devítka je folková skupina, po dvaceti letech na scéně spíš folková veličina. Tvůrčím autorem a hybatelem je Honza Brož, jehož kariéra hodně splnila a ještě více slibuje. Patnáct let jste ho spolu s Jindřiškou Brožovou mohli vídat ve skupině Žalman a spol. Devítka se opírá o dvě dospělé kytary, výbornou baskytaru, barevný vokál, ale hlavně o původní repertoár melodických písniček, nad jejichž texty se dá (ale nemusí) přemýšlet. Kapela vydala osm cd z nichž nejúspěšnější se jmenuje "Duše v peří". Poslední má název "U Ježíška 9", a je složeno z převážně původních adventních písní.

V současné době s Devítku vystupuje jako stálý host zpěvačka Madla Klupková (Passage), která kapelu obohacuje o pátý vokál.

Přehrát
Přehrát

Upoutávka Václava Součka na vlnách Českého rozhlasu

 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib