gototop
02.11.2014 Strunovrat - Chlapec a moře (FOLK ŽIJE!)    Tisk
PR
Strunovrat | Chlapec a moře
Strunovrat | Chlapec a moře
Petr Šotta je ředitelem základní umělecké školy a učitelem hry na kytaru, ale někde v sobě stále skrývá kus kluka s lasturou, který „sní o lodích, co tam za tou duhou plují dál“. Představuje si, jak uprostřed suchozemské České republiky, nad řekou Chrudimkou, touží po městech a ostrovech, kam by se rád vracel. O tom všem zpívá v písni Chlapec a moře, podle které dostalo album své jméno. Naštěstí nejde jen o nesplnitelné touhy. Jiná důležitá píseň, Městečko Cobh, je totiž inspirována skutečným zážitkem z jižního Irska.

 

Debutové album přináší ve 12 písničkách čtyřicet minut hudby. Může se zdát, že písně na tomto albu nepřinášejí žádnou žánrovou revoluci, ale rozhodně nadchnou silou, která je ukryta v jejich obyčejnosti. Písničky, které si s kapelou můžete zpívat, jsou z dílny kapelníka Petra Šotty a k jedné písni přispěla textem scénaristka Jana Ozoráková. Petrovy písničky jsou uvěřitelnými příběhy, které prožívá jejich autor, ale především, které prožíváme všichni, jen si jich mnohdy nedokážeme všimnout. Až na výjimky jde o publikem prověřené skladby z posledních let.

Album Chlapec a moře vznikalo od března do září 2014 v nahrávacím studiu MK Production v Českých Budějovicích, pod dohledem hudebního režiséra a aranžéra Petra Novotného (Žalman & spol.) a uznávaného zvukového mistra Petra Michala.

Vydavatel: FOLK ŽIJE! 2014
Strunovrat: Chlapec a moře, Celkový čas 38:54

Návraty, Bublinkový víla, Bude líp, Městečko Cobh, Strunovrat, Kamenná Lhota, Nedělní, Kudlanka, Supertramp, Chlapec  a moře, Starý pán, O lásce

 

Album vychází 1.11. 2014 a jeho křest proběhne na X. ročníku festivalu Slatiňanský vrabčák dne 15.11.2014.


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib