gototop
28.06.2016 Festival Na Ostrovech rozezní Pekelské údolí (Pepa Malina)    Tisk
PR

Festival Ostrovy
Festival Ostrovy

Unikátní přírodní rezervace Pekelské údolí, která se rozkládá mezi dvěma východočeskými městy Náchod a Nové město nad Metují je oblíbeným cílem mnoha návštěvníků kraje Aloise Jiráska a Boženy Němcové. Sevřené údolí řeky Metuje, které poskytuje útočiště mnoha významným rostlinám a živočichům, nabízí kromě přírodního bohatství také sportovní vyžití na nedávno zbudované cyklostezce, která spojuje dvě výše jmenovaná města.
Kromě turistů a náhodných návštěvníku, se v údolí již mnoho let schází také několik místních muzikantů, kteří přišli s myšlenkou uspořádat zde hudební festival. A protože od myšlenky k činu nemají zdejší usedlíci daleko, můžeme se letos těšit již na 4. ročník hudebního festivalu Na Ostrovech. Pekelské údolí, které evokuje romantická místa divokého západu z dob Jesse.. Jamese a Billy Kida, rozezní žánry jako country, folk, bluegrass, nebo western.
Organizační tým v čele se zakladatelem festivalu Oldřichem Bohadlo, letos do svých řad přivítal náchodské rodáky Pavla Malinu, mimo jiné významného kytaristu (Věra Martinová, Druhá Tráva, Pavel Bobek), který má dlouholeté zkušenosti s pořádáním festivalu Dotkni se Písku a jeho bratra houslistu Pepu Malinu (Monogram).
Návštěvníci festivalu se letos mohou těšit na opravdu nabitý program. Vystoupí například Robert Křesťan a Druhá Tráva, Pavlína Jíšová a přátelé, Radek Tomášek, Bohadlo Band a další. „Dramaturgii festivalu, který začíná už ve 14 hodin, jsme se snažili sestavit tak, aby si každý mohl najít to své. Je to dáno i různorodým složením organizačního týmu. Každý přinesl nějaký nápad, který se napsal na papír, chvíli se o něm diskutovalo, ale nakonec jsme se vždycky shodli" pochvaluje si Pavel Malina spolupráci s týmem.
„Kromě hudebního vyžití letos pro návštěvníky připravujeme také stánkový prodej převážně rukodělných výrobků a pro rodiče s dětmi i nějaké vyžití pro jejich ratolesti" dodává Pepa Malina.
Organizace festivalu s mnoha sty návštěvníky přináší také určitá omezení. Ta se budou týkat převážně turistů projíždějících po cyklostezce, na které je z důvodů vyšší koncentrace lidí, třeba dbát obzvláštní opatrnosti. Občerstvení Na Ostrovech bude přístupné pouze návštěvníkům festivalu s platnou vstupenkou. Parkování bude vyhrazeno v Bražci na louce před začátkem cyklostezky.
Festival by se samozřejmě neobešel bez podpory města Náchoda a sponzorů, kteří si zaslouží veliký dík. Letošní rok je jich více než patnáct, převážně z řad místních podnikatelů. Mediální podporu opět poskytne Český Rozhlas a Country Rádio.
Poděkování si ale zaslouží také mnoho dobrovolníků, hlavně místních obyvatel, kteří jsou neoddělitelnou součástí organizačního týmu.
„Jsme rádi za zájem a podporu, kterou nám návštěvníci projevují, a pevně věřím, že nám zůstanou věrní i v příštích letech" dodává na závěr Oldřich Bohadlo, organizátor dnes již tradičního festivalu Na Ostrovech.
Festival Na Ostrovech, Bražec u Náchoda, sobota 2.července 2016, 14.00-23.00
Předprodej: Městské informační centrum Masarykovo nám. 1, Náchod, tel.: 491 426 060, www.kupvstupenku.cz

Pozvánka Pavlíny Jíšové


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib