gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

24.10.2011 LOGR FEST 2011, kavárenský hudební večer (Marek Kamínek)    PDF Tisk Email
Fotoreportáž
Páteční večer 7. října se v brněnské hudební kavárně Café Práh odehrál ve festivalovém duchu, kdy během více jak pěti hodin dostaly šanci představit své písně čtyři kapely a tři sestavy písničkářek. A že šlo o skutečně zajímavou akci, potvrzuje i vysoká návštěvnost, čítající víc jak sedm desítek posluchačů...

Pár minut po sedmé hodině večer zazněly z pódia v kavárně první tóny kytar, patřící sestavě NEBEZTEBE, za kterou se k mikrofonu postavila Štěpánka Jakešová se Štěpánem Hulcem. Na chvíli se k nim přidala i Lenka Sarázová, jinak hrající na housle. Ta později doprovázela i Karolínu Kubicovou v písničkářské sestavě s příznačným názvem, Sami za sebe. Jejich vystoupení už probíhalo v tichém sále, do kterého návštěvníci přeběhli z kavárny přes krátkou chodbu.

Štěpánka Jakešová
Štěpánka Jakešová
foto: fotokaminek.cz
Lenka Sarázová, členka skupiny NEBEZTEBE
Lenka Sarázová, členka skupiny NEBEZTEBE
foto: fotokaminek.cz

Na první scéně se zatím připravovala skupina Nevermore and Kosmonaut, ochuzená pro tento večer o perkuse Aleše Vosáhla. Nebylo by to ovšem ono, kdyby se neimprovizovalo a na Alešovo místo se nepřizval perkusista z prvně hrající skupiny Nebeztebe, Pepa Fiala. Hráli dobře, hráli dlouze a to dokonce bez předchozí známosti Kosmonauta a Axla s Pepou Fialem, alias Benjim.

Po "Nevermorech" nastala chvíle nejtišší sestavy večera a každá poeticky naladěná duše si jistě přišla na své. Řeč není o nikom jiném, než o textařce a písničkářce Ladě Šimíčkové, doprovázené klavíristem a hudebním skladatelem, Ivem Cicvárkem. I když spolu vystupují už přes dva roky, na kontě zatím nemají vlastní desku, kterou by si jejich písně jistě zasloužily. Ví se, že ji mají v plánu natočit, ale termín vydání je zatím v nedohlednu. Snad během příštího roku. Budeme se těšit...

Michal Kosmonaut Šimíček a vypůjčený perkusista od Nebeztebe
Michal Kosmonaut Šimíček a vypůjčený perkusista od Nebeztebe
foto: fotokaminek.cz
Lada Šimíčková a Ivo Cicvárek
Lada Šimíčková a Ivo Cicvárek
foto: fotokaminek.cz

Čtyřčlenná rock-funková skupina Metropolice, pro mě do této chvíle naprosto neznámá, byla tou hudebně živější sestavou večera vystupující na kavárenských prknech. Z mnohých textů, které píše zpěvák a kytarista současně Igor Jedounek, je cítit mírně rebelský podtext, vybízející vydat se proti proudu obyčejnosti. Hlavním tématech písní je však vztah mezi mužem a ženou a to ve všech jeho podobách.

Lucie Krpalová - LAV LAV
Lucie Krpalová - LAV LAV
foto: fotokaminek.cz
Jana Šrámková - Grimasa čápa
Jana Šrámková - Grimasa čápa
foto: fotokaminek.cz

V sále se během hraní skupiny Metropolice v prostorách kavárny, po malých problémech s kytarou co nechtěla vydávat žádné zvuky (struny měla), připravila písničkářská dvojice Lav Lav. Tu tvoří s rázným hlubším hlasem Marie Adamová hrající na kytaru a Lucie Krpalová, zpívající přirozeně ženským hlasem, s občasným využitím tamburíny a jiných perkusí. Jejich vystoupení bylo dlouhé a částečně se i prolínalo s poslední skupinou Grimasa čápa. Pro mnohé návštěvníky je v takových chvílích těžké rozhodnout se, komu dát přednost a očividně někteří z nich při zaslechnutí prvních divokých tónů přes dvoje zavřené dveře nevydrželi a přesunuli se do kavárny. Zde už program se skupinou Grimasa čápa končil, ale to až po půlnoci.

Celkově se dá páteční koncertování 7. října v Café Práh označit za dost vydařené, i když pro dramaturga a současně i jednoho z účinkujících, Michala Šimíčka, jistě náročné.

Skupina Nebeztebe
Lenka Sarázová
Štěpán Hulc
Štěpánka Jakešová
Lenka Sarázová
Pepa Fiala - Nebeztebe
Roman Školník - Nebeztebe
Písničkářská sestava Sami za sebe
Návštěvnící v kavárně
Lada Šimíčková
Ivo Cicvárek a Lada Šimíčková
Ivo Cicvárek
Lav Lav v sále - Lucie Krpalová a Marie Adamová
Lav Lav v sále - Lucie Krpalová a Marie Adamová
Lucie Krpalová
Marie Adamová
Jana Šrámková - Grimasa čápa
Eva Doležalová - Grimasa čápa
Grimasa čápa
Grimasa čápa

Sdílet na...
Kam dál?

» Koncert písničkářek, o kterých ještě uslyšíme (Marek Kamínek)

» Jarní koncert Ořešáku (David Maroš)

» Slávek Janoušek v Café Práh v Brně (Michal Šimíček)

» 19. ročník Folkového oříšku (David Maroš)

» Na brněnskou hudební scénu vstupuje Open Mic NA PRAHU (Jan Řepka)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib