gototop

DELIVER NEW EVENT REG E-mail Tisk

Termín

Mapa
Kdo: Večery S:, Mimoband, Katka Hajná, Voces Gaudi
Název akce/fest.: Večery S koncerty v Divadle U Kapličky
Kdy: 13.12.19 19:00
Místo: Divadlo U Kapličky
Ulice: Husova 622/45
Město: České Budějovice
Typ akce: Koncert
Žánr: F
Vstupné: 180/220

Popis

 

Zaverecny koncert tretiho rocniku hudebni serie Vecery S koncerty v Divadle U Kaplicky je tady. Pripravili jsme pro Vas specialni koncert s podnazvem DAMSKY VECER. 

 

Skupina Mimoba-nd funguje od rijna 2018 a je postavena na barevnem zenskem vokalu zkusenych muzikantek Misi Hrabetove (zpev, housle), Moniky Vodickove (zpev) a Barbary Strejnove (zpev, klavir). V jejich repertoaru najdete pisne autorske i prevzate. „Hudba je pro nas emocni, psychickou a duchovni nezbytnosti. Nabizi klid, radost, posvatnost a prilezitost v sobe objevit to nejpodstatnejsi," popisuje Monika Vodickova.

 

Katka Hajna je zacinajici pisnickarka, ktera zaujala poradatele Vecerů S na letosnim jihoceskem kole Porty. Pisne tvori zcela pod vlivem svych emoci a temer nekontrolovatelne rinouci se potreby zapsat a zhudebnit to, co se prave jevi jako nejpodstatnejsi. A nasledne se potyka s invazivni nutkavosti text zpevem opakovat do zblbnuti, dokavaď s jeho prednesem neni spokojena, to v lepsim pripade. V horsim - dokud nepadne vysilenim. Kamkoliv.

 

O zaver se pak postara Voces Gaudi, zensky pevecky sbor, ktery vznikl na jare 2016 a vede ho Sarka Kodymova. Dvacet krasnych zen, ktere (jak nazev napovida) zpivaji s radosti. V repertoaru maji skladby starych mistrů az po soucasne autory, úpravy lidovek a obcas zabrousi i do slavnych muzikalů.

 

Zaregistrovaní uživatelé:

Musíte se přihlásit, pokud se chcete zaregistrovat na tento termín.
Library zlib