gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

DELIVER NEW EVENT REG E-mail Tisk

Termín

Mapa
Kdo: Spolektiv, Buczech Blues, Luboš Hrdlička, 4 zdi
Název akce/fest.: Večery S - Buczech Blues, Luboš Hrdlička, 4 zdi
Kdy: 08.10.21 19:00
Místo: Divadlo U Kapličky
Ulice: Husova 622/45
Město: České Budějovice
Typ akce: Koncert
Žánr: F/C
Vstupné: 160/200

Popis

Zacinali s prevzatymi hity bluesovych legend. „Postupne se do naseho repertoaru dostavaly pisnicky na rozhrani, nekdy vic rockove, nekdy trochu nadechnute folkem nebo funky,“ rika o sobe kapela Buczech s tim, ze dulezitou casti jejich programu je i vlastni tvorba frontmana, zpevaka a kytaristy Petra Vosahlika. Kapela oznacuje jako sve domovske mesto Prachatice a vystupuje ve slozeni: Petr Vosahlik, Jakub Weiss, Vladimir Hettner a Jan Kofron.

Folkovy muzikant, textar, filmar, pedagog i divadelnik, spoluzakladatel skupin Nezmari a M+L a interpret v mnoha hudebnich uskupenich. Lubos Hrdlicka je autor dnes jiz zlidovelych hitu: Pisek, Musis jit dal, Reka a mnoha dalsich. Jeho pisnicky hraji Nezmari, Stranici, Pouta, 4 zdi a mnoho jinych teles. Jako textar spolupracuje s radou hudebnich skupin. V posledni dobe vystupuje v tandemu Nahla zmena s Monikou Vodickovou.

Hudba, kterou hraje ctyrclenna skupina 4 zdi, nabizi tradicne pojaty folk, jehoz hlavnim rysem je melodicka linka osazena texty ze zivota, dobry nastrojove rytmicky projev a primocary vicehlasy zpev, jehoz hlavni nositelkou je Zuzka Zizakova. Prave mekkosti a barvou sveho projevu oslovila na ceste folkovymi vodami nejednoho porotce a prispela tak vyznamnou merou k uspechum cele kapely, kterou dale tvori Hynek Pavlu, Petr Sejk a Daniel Edr.

 

Zaregistrovaní uživatelé:

Musíte se přihlásit, pokud se chcete zaregistrovat na tento termín.

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
151617181921
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib