gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

DELIVER NEW EVENT REG E-mail Tisk

Termín

Mapa
Kdo: Večery S, Medvíďata, Blondýna, Spolektiv
Název akce/fest.: Večery S - Medvíďata, Blondýna, Spolektiv (Genesis)
Kdy: 16.12.22 19:00
Místo: Divadlo U Kapličky
Ulice: Husova 622/45
Město: České Budějovice
Typ akce: Festival
Žánr: F/C/T/BG
Vstupné: 160/200

Popis

Medvidata jsou detsky a mladeznicky pevecky sbor pri ZUS , ktery zalozil v roce 1995 sbormistr Lukas Holec. Medvidata interpretuji nejen stredoveke, renesancni a barokni skladby, klasicistni i romanticky repertoar, ale take soudobou hudbu ci upravy lidovych pisni nebo zpevy ovlivnene jazzem a popularni hudbou. Od roku 2006 jsou uspesna take v zahranici (ceny z mezinarodnich soutezi v Belgii, Walesu, Spanelsku, Recku, Finsku ci Slovensku, koncerty na festivalech v Italii, Chorvatsku, Madarsku, Rakousku, Nemecku, Svedsku a Dansku). Medvidata v poslednich letech spolupracovala take s Jihoceskou filharmonii Ceske Budejovice, se skupinou Spiritual kvintet a s Antikvartetem Dusana Vancury. Medvidata jsou cerstvym absolutnim vitezem prestizni prehlidky a souteze Mezzochori 2022.

Pisnickarka Blondyna, vlastnim jmenem Eva Sukova, vystupuje na nejen folkovych pódiich od r. 2016. Jeji produkci nazyvaji hudebni publiciste jako "femme-folk", "herecky "snad-sanson" ci "blondfolk". Pisne, pojednavajici o zasadnich oblastech Blondynina zivota (nakupovani, aerobik, telefonovani, laska, hipsteri, punk aj.), strida pri vystoupeni s blondbasnemi. Ty jsou vetsinou na dva az tri radky a maji nevychovnou nebo nemravnou pointu.

Spolektiv ma ve svem portfoliu tri radova alba. Nyni usilovne pracuje na projektu dvaceti sestiminutove folkrockove "suity" na motivy starozakonnich pribehu s nazvem Genesis, jejiz textove parafraze na vecnou nepoucitelnost lidstva napsal textar Vladimir Matl. Kam se spolektivni Genesis posunula ve spolupraci s Mikulasem Balo a Vaclavem Svecem, o tom se muzete presvedcit na zaver prosincoveho koncertu v Divadle U Kaplicky.

Zaregistrovaní uživatelé:

Musíte se přihlásit, pokud se chcete zaregistrovat na tento termín.

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib