gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

30.09.2010 Notování, tentokrát se zásadní novinkou! (Rada Notování)    PDF Tisk Email
PR
Před měsícem odstartoval 1. základním kolem na nové scéně v budově Music City v Praze 9, kousíček od metra B Českomoravská, již osmý ročník písničkové soutěže Notování. Ani jsme se nenadáli a na dveře klepe 7. říjen 2010 a s ním 2. základní kolo, které bude mít vedle soutěžní části i velmi zajímavého hosta, a které přinese zásadní novinku, o které se dočtete v závěru článku.

Soutěžní část večera je tentokrát výhradní záležitostí mimopražských muzikantů! Nejvzdálenějším soutěžícím bude skupina Netřísk*, která přiveze svůj poetický folk až z Divokého Západu (Čech), přesněji z Chodova u Karlových Varů. Rovněž od západu se do Prahy přiřítí plzeňské folkové uskupení Růže v trní, ve kterém působí Dan Švec, kterého známe z prvních ročníků soutěže.
Petr Linhart
Petr Linhart
foto: Lucie Haschková
Na severovýchod od Plzně se krabatí pohoří Brdy, ze kterého dorazí dvě kapely z městeček úzce spjatých se jménem spisovatele Jana Drdy. Ze vzdálenější Příbrami, kde se Drda narodil a věnoval jí svůj román Městečko na dlani, přijede „irská“ kapela Bylo nás šest. Z o něco bližší Dobříše, kde prožil Drda poslední roky svého života, přijede trio Naopak, které, podle toho co o sobě uvádí na Bandzone, hledá cestu ke spojení folku a trampské písničky s rockovými prvky. Stejně daleko jako Růže v trní, ale ze severní strany, to bude mít Jan Ostrov z Jablonce nad Nisou a zhruba poloviční vzdálenost urazí od východu Standa Haláček* z Kostelní Lhoty u Sadské. Tito dva muzikanti, a také host večera, nastoupí na scénu jako sóloví písničkáři. (Soutěžící označení za jménem hvězdičkou již v Notování soutěžili, ostatní si zaNotují poprvé.)

Hostem 2. základního kola Notování bude bard magické vlastivědy v písních, guru skupin Majerovky brzdové tabulky a 29 Saiten a člen sdružení Osamělých písničkářů Petr Linhart, tentokrát v roli, kterou mu přiznává název posledního ze jmenovaných společenství. Ve svém vystoupení představí nové autorské album Autobus do Podbořan (2010) i starší Sudétu (2007) a určitě dojde i na jiné písničky. V Petrových vystoupeních bez kapely, pouze s elektrickou kytarou, vynikají jeho texty plné tajemna, skýtající značný prostor posluchačově představivosti. Zejména romantické duše se mají na co těšit.

Naprostou novinkou tohoto kola, která by se měla stát stálicí VIII. ročníku Notování, je přímý přenos celého večera webovou kamerou. Takže od 7. října 2010 mohou Notování sledovat i ti, kteří se z jakýchkoliv důvodů do sálu Music Hall v 1. patře budovy Music City v Ocelářské ulici č. 39, nedostanou! Přenos si můžete na svém počítači zapnout v 19.30, kdy začínáme i na živo. Prožít koncert v jeho dějišti a moci ovlivnit výsledek soutěže formou diváckého hlasování, které bude nadále probíhat pouze v sále, je každopádně lepší, než sedět doma u monitoru. To vám ale určitě nemusíme připomínat a jistě se můžeme těšit na vaši živou účast na živém koncertě.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Country club Halenkovice  - Velmi potěšující pro fandy z Moravy   |Registered |30.09.2010 10:28:22

Super, takže kde je možno se zalogovat, na stránkách Notování ?
Díky za info a díky za dobrý nápad, konečně ten nezájem veřejnoprávních médií nahradíme něčím jiným a do budoucna jistě cesta vpřed, jak se vymanit ze závislosti na TV či rozhlasových přenosech.
Díky do Prahy
Cimbura   |Registered |30.09.2010 11:09:09
Ahoj kamarádi z Moravy i odjinud!
K přímým přenosům z Notování dojde na popud a náklady hlavního partnera letošního ročníku Notování, firmy MUSIC CITY, prostřednictvím jeho přenosového zařízení. Takže pustit si je můžete na adrese http://www.jamstage.cz/ - klikněte na červené slovo "zapnout" v posledním odstavci článku a uvidíte, víc pro věc dělat nemusíte! Webová kamera je zcela statická, takže nepůjde o žádné vizuální šou, jaká pro nás dříve produkovala ČT Brno . Ale písničky, doufejme, i tak potěší .
Tereza Švecová   |193.179.41.xxx |30.09.2010 16:14:56
Ja se budu tesit osobne
Cimbura   |Registered |01.10.2010 00:36:51
A svou účastí potěšíš nás !
Country club Halenkovice   |Registered |30.09.2010 20:45:40
A já zase u PC, neb jinak to nejde !
Díky za info, již jsem odkaz našel i na kmenových stránkách, takže vše jasno.
Ať žije každý, kdo prosadil a hlavně se rozhodl zafinancovat podobný projekt.
Berry

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib