gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

31.01.2011 Poslední základní kolo VIII. ročníku Notování je za dveřmi! (Rada Notování)    PDF Tisk Email
PR
Již v polovině ledna začalo pro nás, pořadatele soutěže Notování, jeho šesté základní kolo, které proběhne 3. února 2011 od 19.30 v koncertním sále pražského obchodu hudebními nástroji Music City. V polovině ledna nám totiž zavolala Albína Pethsová, frontgirl Frýdy & company, že její v říjnu narozená dceruška Kordulka i ona jsou sice zdrávy, ale na muziku zatím ještě není čas, takže kapela, byť včas přihlášena, žel, soutěžit nemůže. Při takto včasně odřeknuté účasti bylo hračkou zajistit náhradu - Albo, děkujeme! A koho že tento čtvrtek v sále Music Hall v Praze 9, v Ocelářské ulici č. 39, tedy uvidíte a uslyšíte?

Neznámý mladík vpravo je Honza Hučín bez brýlí
Neznámý mladík vpravo je Honza Hučín bez brýlí
foto: Franta Bureš
Nejvzdálenějším účastníkem tohoto kola bude kapela Sedm nedostatečných ze Starého Plzence, kterou jsme viděli již v minulém ročníku soutěže. Druhým přespolním účastníkem je nováček v Notování, příbramské rodinné trio s výmluvným a pravopisně pozoruhodným názvem Jerry a dcerry, které bylo zapsáno jako náhradník a startuje místo Frýdy & company. To není jen tak, to není povzdechnutí, to je název kapely, jejíž členy svál život do Prahy, aby zde hráli a studovali. Hlásí se jako soubor pražský a u nás soutěží poprvé. Pražskou kapelu Rubinet uvidíme v Notování rovněž premiérově, leč úplnými prvoúčastníky nejsou: jejich leadera, písničkáře Tomáše Coudyho Janouška a jeho parťáka, rovněž člena kapely, Igora Doležala, známe z předchozích ročníků. Šestici soutěžících šestého základního kola uzavírají dva sólisté, písničkáři Marek Vojtěch a Tomáš Vyoral. První z nich hraje na akordeon, druhý na kytaru, oba jsou Pražané a oba se Notování zúčastňují poprvé.

Jedním ze stále ještě nemnoha hostí Notování, kteří u nás byli více než jedenkrát, se 3. února 2011, svojí druhou hostovačkou, stane vokální kvartet Pětník. Datum 5. října 2006, kdy u nás Pětník zpíval poprvé, je pro soubor významné! Toho večera s Pětníkem vystoupila úplně poprvé Jana Perníková. V jednorázovém záskoku, který se poněkud protáhl a nakonec přerostl ve stálé členství. O tom, že je to dobře, svědčí mj. i to, že Pětníci, tj. Manča Hausdorfová - Sršňová (zakladatelka = r. 1999, alt), Jakub Renner (od r. 2002, tenor), Jana Perníková (od r. 2006, soprán) a kapelník Honza Hučín (zakladatel = r. 1999, bas), loni v národním finále Porty v Řevnicích obsadili druhé místo a postoupili do mezinárodního finále v Ústí nad Labem. A tam vyhráli diváckou portu!

Šesté základní kolo Notování má jednu specialitu: vedle určení postupujících z tohoto kola diváckým hlasováním a rozhodnutím Rady Notování, určuje tato ještě dvě až tři divoké karty pro postup do semifinále, které vybírá bez ohledu na to, ve kterém večeru kdo soutěžil. Takže již 3. února se dozvíte, kdo všechno bude soutěžit v semifinálových večerech 3. března, 7. dubna a 5. května. O to bude večer prvního únorového čtvrtka zajímavější a o to víc se těšíme na vaši diváckou účast.

Více podrobností se dozvíte na stránkách Notování, kde je od minulého týdne pro zájemce zavěšen i návod jak se stát soutěžícím příštího ročníku.

Sdílet na...
Kam dál?

» V Notování poprvé zvítězil bluegrass! (Honza Dobiáš)

» Trasa MHD vede k Pětníku 2011 (Tomáš Pohl)

» Šantré + Pětník v Ryběnaruby - 27.2.2012 (Dušan Vainer)

» Pernštejnská fortuna 2014 – pestrá, proměnlivá a překvapivá (Jana Štěpánková)

» Poprvé z Notování (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib