gototop
25.05.2011 Kdo se stane desátým vítězem Notování? (Rada Notování)    Tisk
PR
Můžete to vědět už ve čtvrtek 2. června 2011! Večer toho dne bude již poosmé rozhodnuto o tom, kdo zvítězí v písničkové soutěži amatérských folkových a hudebně příbuzných interpretů Notování! Vítěze určují svým hlasováním pro finalisty, kteří se jim zalíbí, diváci a Rada Notování (RN). V průběhu předchozích sedmi ročníků se podvakrát mínění těchto dvou „rozhodčích“ rozešlo. Proto má Notování již devět vítězů! Kdo se stane desátým vítězem Notování?
Finále 2010 - vítěz VI. ročníku Honza Donald Jícha předává putovní cenu Fajnbeatu
Finále 2010 - vítěz VI. ročníku Honza Donald Jícha předává putovní cenu Fajnbeatu
foto: Rejka Balcarová


Možnost stát se vítězem VIII. ročníku mají, po šesti základních a třech semifinálových kolech, (v abecedním pořadí) tito finalisté:

•    skupina Alison z Kraslic, která se strhujícím nadšením hraje po svém písničky a instrumentálky z pokladnice keltské muziky a nosí k tomu příslušné rázovité oblečení - Tonda Vyšehradský klanové kalhoty, ostatní klanové suknice (kilty).

•    mladičké jablonecké dívčí trio KaBáJa, které hraje převážně vlastní autorský repertoár s energií takovou, že by se mohlo jmenovat Tři Temelíny (po četných úspěších v „dětských“ soutěžích se děvčata poprvé zúčastňují finále „dospělácké“ soutěže);

•    Půl dechu do měchu, hořovická folk-jazzová formace výborných muzikantů a vynikající zpěvačky a autorky Šárky Pexové (ještě před pár lety tato skupina zářila ve stejných soutěžích, jako dodnes KaBáJa a Věneband);

•    moderní bluegrass a příbuzné akustické hudební směry hrající kapela Twisted Timber z Prahy se zpívajícím kytaristou Mattem Whittenem z Chicaga a v angličtině textovaným repertoárem z autorské dílny svých členů;

•    skupina Věneband z Litomyšle, jejíž protagonistkou je sedmnáctiletá originální zpěvačka, houslistka, mandolinistka a autorka Jana Věnečková (po četných úspěších v „dětských“ soutěžích, se skupina poprvé zúčastňuje finále „dospělácké“ soutěže);

•    písničkář Marek Vojtěch, akordeonista z Prahy, po řádce let v zaniklé bulharské dechovce Gothart znovu na startovní čáře, tentokrát s originálními, vtipnými popěvky a kuplety - začátečník za zenitem dle vlastního skromného tvrzení.

Hostem finálového večera bývá tradičně vítěz minulého ročníku a nejinak tomu bude i letos. V čase rozhodování o vítězi vystoupí skupina Fajnbeat, která v závěru programu předá vítězi VIII. ročníku putovní cenu, Harfu kněžny Libuše, která poslední rok putovala mezi jejími členy. Putovní cena a palma vítězství je jen pro vítěze. Všem finalistům budou ale rozděleny ceny další! RN je odmění upomínkovými keramikami z chráněných dílen OS Stéblo a poukazy na výběr zboží v prodejně Music City pořízenými díky grantu Nadace Život umělce. Věcnými cenami ze svého sortimentu hodnotu odměn pro finalisty výrazně navýší obchod hudebními nástroji a vybavením Music City, v jehož budově Notování probíhá… Všechny, kteří chtějí být u uvedených událostí osobně přítomni, srdečně zveme, aby zavítali 2. června 2011 do Ocelářské ulice č. 39 v Praze 9, do koncertního sálu Music Hall ve kterém přesně v 19.30 začíná finále VIII. ročníku Notování!

Sdílet na...
Kam dál?

» Třetí semifinále Notování – 1. října 2020 (Miloš Keller)

» Notování 7. listopadu 2013 a taky před měsícem (Rada Notování)

» Druhý finalista Notování - Věneband - a ti další (Honza Dobiáš)

» Notování tak trochu s internetem, tak trochu s mobilem (Cimbura)

» Lednové Notování (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib