gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

02.01.2012 Páté základní kolo Notování bude již tento čtvrtek (Rada Notování)    PDF Tisk Email
PR
Již po devět let patří jeden z prvních večerů roku písničkové soutěži Notování a nejinak tomu bude i letos. Předposlední základní kolo ročníku číslovaného devítkou se uskuteční ve čtvrtek 5. ledna 2012 od 19:30 v Music City Clubu, v patře budovy obchodu hudebními nástroji Music City v Ocelářské č. 39 (podrobný popis cesty zde).

Polovinu soutěžní sestavy tohoto kola tvoří zkušenější harcovníci z předchozích ročníků, zbývající tři jsou pak v Notování nováčky. Soutěžící se sjedou z celé republiky od východu po západ. Skupina Radim Flender & spol. se zúčastnila již minulého ročníku, skupinu Sedm nedostatečných ze Starého Plzence jsme v Notování uvítali nejen loni, ale i předloni, a nejzkušenějším borcem tohoto večera je písničkář Standa Haláček z Kostelní Lhoty u Sadské, který bude soutěžit v Notování již pátým rokem za sebou, přičemž v minulém ročníku se probojoval do semifinále.
Alasdair Bouch (vpravo)
Alasdair Bouch (vpravo)
foto: Alla Velts
Nováčkem soutěže je písničkář Balú, který přijede z dálného východu naší malé země - z Uherského Hradiště. Geografickým protipólem z divokého a krušného západu mu bude skupina DRC z Ostrova nad Ohří. Třetím nováčkem Notování je loni na Portě úspěšné duo Vasilův Rubáš, které to má do Music City stejně blízko jako formace Radima Flendera - jsou z Prahy.

První Notování roku 2012 je vedle svých soutěžících pozoruhodné i tím, že host večera by měl být úplně poprvé ze zahraničí. Bude jím britský zpěvák a skladatel Alasdair Bouch, který žije již několik let v Praze. Svému osobitému emotivnímu stylu říká confessional blues a přiznává, že v něm lze najít i stopy folku, soulu a dalších hudebních proudů. Přibližně před dvěma lety zde vydal svoje autorské album First Person Singular, které prodává při svých četných vystoupeních nejen v pražských klubech a kavárnách. Vloni koncertoval např. v Polsku a koncem roku ho hned třikrát uvítala Olomouc. Bylo to v rámci dvou moravských miniturné, při nichž hrál také ve Valašském Meziřící, ve Štramberku a v Mohelnici.

Přesto, že web Notování v posledních dnech trpí informačním deficitem, velice se na vaši letošní první návštěvu Notování těšíme. Odmlka stránek je zapříčiněna tím, že jejich webmasterka, členka Rady Notování a naše kamarádka Rejka Balcarová po Vánocích uvízla v nemocnici a není, kdo by se stránkami mohl pracovat. Po dobu, kdy nebudou naše stránky v řádném provozu, sledujte naše zpravodajství zde, na stránkách FOLKtimu! Děkujeme vám, Rejce přejeme brzké uzdravení a všem pevné zdraví a samé radostné zážitky v novém roce 2012.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib