gototop
30.08.2017 Notování v patnáctém roce plnoleté (Karel Vidimský - Cimbura)    Tisk
PR
To nám to uteklo! Mám na mysli roky od sychravého podzimu na konci minulého tisíciletí, kdy jsem jel s Oldou Dolejšem ze Sekvoje na kamarádovy narozeniny a cestou jsme vymysleli pro dnes už neexistující P-klub Trojická cyklus programů nazvaný Notování pod Vyšehradem.
Během let se Notování stalo soutěží, dvakrát se přestěhovalo, zkrátilo svůj název a 7. září v 19:30 začíná 1. základním kolem nový, jubilejní, již patnáctý ročník. Diváci, kteří se toho večera na Notování sejdou, budou moci rozdělit své body mezi kapely HoP a ŠaVani z Plzně a Z hecu z Prahy a písničkáře Willa Eifella z Ústí nad Labem, Slávka Maděru či Václava Smolku z Prahy a Láďu Zítku z Bystřice nad Pernštejnem. Hostem prvního večera ročníku bude již tradičně spoluzakladatelka a patronka Notování, skupina Sekvoj, která loni oslavila 35. výročí svého vzniku. A všichni se nejvíc těší právě na vás!
Jubilejní patnáctý ročník proběhne, stejně jako sedm předchozích, v sále Music City Pointu v bezbariérově přístupném patře budovy obchodu hudebními nástroji Music City v pražské Ocelářské ulici č. 39, který je již sedm let naším hlavním partnerem…
Ten, koho zajímá pouze kdy a kde Notování bude a kdo bude hrát v jeho 1. kole, ten už nemusí dál číst. Kdo si povšiml rozporu v názvu tohoto příspěvku a přemýšlí o tom, nechť pokračuje!
Chlouba Music City Pointu, nový zvukařský superpult z Audiomasteru a na něm superruce mistra zvuku Notování Josefa Balcara
Chlouba Music City Pointu, nový zvukařský superpult z Audiomasteru a na něm superruce mistra zvuku Notování Josefa Balcara
foto: Míša Bechyňová
Oldova a moje výšeuvedená cesta do Jizerských hor proběhla v listopadu 1999 a ještě téhož roku, 4. prosince, měl náš program premiéru. Jeho hybateli jsme byli skupina Sekvoj, která hrála v každém večeru, a já, jako dramaturg a moderátor. Do programů jsme během času pozvali řadu hudebních i jiných zajímavých hostí a mnohé večery, jež se poměrně dlouho těšily obecné oblibě, byly věnovány různým výročím. Z těch byly nejvýznamnější tři programy pod názvem Jarní kurýr, pořádané vždy k narozeninám tehdy již nežijícího Wabiho Ryvoly.
Není lehké připravovat každý měsíc jiný program pro většinou stálé publikum a zde to bylo o těžší o to, že vedle Notování pod Vyšehradem měla Sekvoj v Trojické svoje každoměsíční samostatné koncerty. Zhruba po dvou letech se dostavila určitá únava. Naše invence při tvorbě programů se poněkud vyčerpala a řady diváků přiměřeně tomu prořídly. A tehdy, s jarem 2003, přišel Olda Dolejš s nápadem udělat z Notování soutěž!
Tři z mladičkých pořadatelů Notování v r. 2006: Cimbura, Belmondo a Bublina
Tři z mladičkých pořadatelů Notování v r. 2006: Cimbura, Belmondo a Bublina
foto: archiv Notování
Přizvali jsme tenkrát, Olda a já, do hry dámy, Brigitu Kytku Vidimskou a Pavlínu Bublinu Veselkovou, později Plchovou. A samozřejmě taky Milana Belmonda Plcha se kterým jsme já, poučen dlouholetým sledováním zaniklých pražských Písní dlouhejch cest, a on, poučen dlouholetým sledováním zaniklé brněnské Písničkové ligy, sepsali pravidla Notování. Výchozí pravidla a prvotní organizátorská parta (v začátcích zvaná složitě Pořadatelská rada Notování pod Vyšehradem, dnes Rada Notování) byly pohromadě, nábor prvních soutěžících se vydařil a soutěž mohla začít. A v září otevírá svůj patnáctý ročník během něhož se stane plnoletou, protože 4. prosince uběhne rovných 18 let od premiéry hudebně-zábavního programu Notování pod Vyšehradem, na nějž soutěž navazuje a po němž zdědila (a upravila si) název…
Více informací o Notování najdete na http://www.notovani.cz/,  
na https://www.facebook.com/groups/130783622398/
a na http://bandzone.cz/fan/radanotovani.

Sdílet na...
Kam dál?

» Notování po letech (Tomáš Pohl)

» Notování 7. listopadu 2013 a taky před měsícem (Rada Notování)

» Výsledky 6. základního kola VIII. ročníku Notování atd. (Rada Notování)

» Květnové Notování (Miloš Keller)

» Chcete si notovat s námi? Přihlaste se do Notování ()

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib