gototop
28.04.2023 Podpořte vznik videoklipu Beaty Hlavenkové a Davida Stypky (Anna Mašátová)    Tisk
Novinky
Podpořit vznik posledního videoklipu Davida Stypky mohou fanoušci v crowdfundingové kampani. Píseň Píšu ti a chystaný videoklip propojuje uznávanou pianistku, skladatelku a zpěvačku Beatu Hlavenkovou a výjimečného textaře a písničkáře Davida Stypku s filmařem Michalem Matouškem, jednoho z nejlepších režisérů videoklipů u nás.
Píšu ti
Píšu ti
Videoklip je postaven na silné skladbě Píšu ti, kterou napsala Hlavenková se Stypkou, inspirováni televizním filmem Dukla 61. V připravovaném snímku ožije příběh o závodě s časem – vězeň uprchlý z trestanecké planety v něm spěchá napříč galaxií zachránit svou lásku, slepou princeznu žijící na planetě, která čelí definitivní zkáze. Hlavní role ztvární herci Jaromír Nosek a Ester Geislerová.
„David byl brilantním českým zpěvákem, básníkem, autorem, který nás opustil příliš brzy, ale jehož odkaz žije dál prostřednictvím jeho hudby. Tento rozsáhlý a pracný výtvor, který vzniká s posvěcením Davidovy rodiny, bude sloužit nejen jako pocta jeho životu a dílu, ale také jako memento idejí přesahujících lidskou smrtelnost, jako jsou láska a naděje, o kterých bude videoklip vyprávět. Naše mise je prostá – vytvořit Davidovo a Beatino nejlepší a nejpamátnější hudební video,“ říká Matoušek a naznačuje, že klip bude pojat opravdu velkolepě i s premiérou na stříbrném plátně.
Hlavenková je nositelkou dvou cen Anděl i nominantkou Českého lva za hudbu k filmu Zátopek a sérii Král Šumavy: Fantom temného kraje. Skladba Píšu ti pochází z jejího aktuálního alba Žijutě.
Michal Matoušek, scenárista, režisér, střihač a designér spolupracoval se špičkami české scény jako Divokej Bill, Lenka Dusilová, Wohnout a mnoho dalších, je vítězem třetího ročníku Noci filmových nadějí na Nově, na kontě má mimo jiné dvě mezinárodní ceny za videoklipy i vítězství soutěže, kterou vypsali legendární britští Underworld.
„Musím říct, že po přečtení Michalova scénáře jsem musela uznat jeho status vizionáře, který si na české scéně vydobyl. Nikdy by mě nenapadlo, aby vizuálním ztvárněním písně Píšu Ti byl vesmírný sci-fi opus, ale hned jsem se do jeho nápadu zamilovala a moc bych si přála, aby spatřil světlo světa. Myslím, že nic ani vzdáleně podobného u nás nevzniká,“ dodává Hlavenková.
Crowdfundingová kampaň na Donio.cz poběží až do 26. června
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib