gototop
15.09.2023 Nová folková scéna ožije 4. října 2023 křtem ve Velkém mlýně (Agentura JV)    Tisk
Novinky
Folk a country hudba získává nový prostor pro živé koncertování, a to je důvod k oslavě. Spolek Velký mlýn vytvořil na Praze 8, U Českých loděnic 40/6, v nově zrekonstruovaném objektu kulturní centrum, které nabízí prostory pro různé kulturní akce.
Otevření Velkého mlýna proběhlo 4. září 2023 za přítomnosti zástupců politické reprezentace hl. m. Prahy, městské části Praha 8, vedení Městské knihovny v Praze, partnerských organizací, jako jsou např. Divadlo pod Palmovkou, Studio Alta, místní školy a hostů z řad významných osobností Prahy 8. Starosta Prahy 8 Ondřej Gros symbolicky předal klíče od Velkého mlýna předsedovi Spolku Velký mlýn Pavlovi Kocourkovi a tímto klíčem byla otevřena nová éra zrekonstruovaného barokního mlýna, známého také jako Löwitův. 
Kulturní centrum Velký mlýn
Kulturní centrum Velký mlýn
Přesně po měsíci bude jeden ze sálů Velkého mlýna pokřtěn 4. října 2023 ve 20:00 hodin jako nový kulturní prostor s puncem Folk & country. Kmotry budou Věra Martinová, Pavel Žalman Lohonka, Jaroslav Samson Lenk a Radek Tomášek
Večerem návštěvníky provede Petr Bohuslav, člen skupiny Asonance a redaktor Country rádia. Účast na křtu přislíbila řada interpretů a kapel z oblasti folk a country hudby, pro které bude právě tento sál k dispozici jak pro koncertování, tak pro křty jejich alb, nebo workshopy.
 Křest tohoto sálu odstartuje naplánovanou sérii koncertů a vystoupení s názvem 
Folková mlýnice.
Folková mlýnice bude probíhat každou středu od 18:00 hodin a budou zde mít možnost vystoupit jak samotní písničkáři, tak skupiny z oblasti trampské, folk & country hudby a příbuzných žánrů. Pokřtěný sál bude sloužit i mnoha dalším aktivitám Velkého mlýna.
Partnery Folkové mlýnice jsou: Porta, Country rádio, Rádio Samson, Rádio Folk a rádio Click&country.
Mediální partneři: PrahaIN, FOLKtime a ePortýr.
Partnery Velkého mlýna jsou Městská knihovna v Praze, Radio Junior Českého rozhlasu.
Celý projekt startuje za finanční podpory SAI - Svaz autorů a interpretů.
Velký zájem diváků o open festivaly napovídá, že i živá kultura v menších objektech a sálech bude navštěvována mnoha příznivci tohoto žánru. Proto je velmi potěšující, že se rodí nová scéna, kde budou mít příležitost jak známé, tak začínající kapely, interpreti a tvůrci.
Velký mlýn v Praze 8
Velký mlýn v Praze 8
Folková mlýnice bude představovat také vítěze a oceněné soutěžící festivalu Porta a spolu s dalšími partnerskými festivaly Porty tak bude propagovat nové umělce a jejich tvorbu.
Ke spolupráci se přihlásily festivaly: Trampský Širák, Janouškovo Ústí, Újezdské Babí léto, Muzikantský Heřmánek, Muzika, Interporta, Trampské Pikovice, Folkové Chvojení, Mohelnický Folkfest, Folková Ohře, Ve stínu vodárenské věže  a Fontána Country rádia.
Produkci a dramaturgii  budou mít na starosti Marie Amunka Navrátilová a Jiří Vondráček, kteří stojí u zrodu tohoto projektu.
Folková mlýnice
Produkce: Amunka Navrátilová Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Kontakt: Jiří Vondráček Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript    
Spolek Velký mlýn: Pavel Kocourek Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  
www.velkymlyn.cz
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib