gototop
08.09.2020 Skupina Spolektiv představí na 60. ročníku Zlínského filmového festivalu nový videoklip (Jarda Hnízdil)    Tisk
Novinky
Na mezinárodním Zlín Film Festivalu (ZFF) bude mít v úterý 8. září 2020 před 20:00 hodinou slavnostní premiéru nový videoklip multižánrové skupiny Spolektiv s názvem Vyřiďte doma. Premiéra bude v letním kině. Režisér Radek Habada obsadil do hlavní role videoklipu herce Petra Vaňka a pro atmosféru děje vybral zákoutí ulic historické Kutné Hory. Videoklip písně Vyřiďte doma vznikl za finanční podpory ZFF.
Premiéra na portálu YouTube, kanál Spolektiv, bude v úterý 8. září 2020 ve 20:00 hodin, přímo také na www.spolektiv.cz.
Roli ztraceného syna ztvárnil divadelní, filmový a seriálový herec Petr Vaněk. Režisér Radek Habada dále do epizodních rolí obsadil hudebníky skupiny Spolektiv a další herce. Píseň zpívá autor hudby Martin Jančura, slova napsal Zdeně Zajíček, který říká: "Text nabízí více možností výkladu o konci jedné a začátku jiné životní etapy, což zažije ve svém životě každý."
Petr Vaněk v klipu k písni Vyřiďte doma
Petr Vaněk v klipu k písni Vyřiďte doma
Skupina Spolektiv měla za posledních šest let více jak 250 koncertů a festivalových vystoupení po celé České republice. Je držitelem celostátního ocenění Porta, v roce 2018 se stala vítěznou kapelou 58. ročníku Zlín Film Festivalu. Spolektiv překračuje hranice stylů a sází na neotřelé prolínání rocku, jazzových motivů, šansonu a folku v kombinaci s lyrickými i prozaickými texty.
Titul Vyřiďte doma vydala v roce 2019 skupina Spolektiv jako své třetí řadové album po předchozích …a ticho v sobě (1994) a Dej mi tvar (2016). Nyní titulní píseň desky Vyřiďte doma přichází v podobě nového oficiálního videoklipu.
Hrají: Petr Vaněk, Mirka Hynková, Jiří Hynek, Ivana Rafajová, Zdeněk Rafaj, Spolektiv
Kostýmy: Veronika Podhroužková; efekty: Jakub Soldán; kamera: Martin Hammerschlag; výběr lokací a výprava: Jiří Vydra
Scénář a režie: Radek Habada
Píseň Vyřiďte doma ve studiu Karla Dřínka nahráli:
Martin Jančura - zpěv, kytara, Jaroslav Hnízdil - akordeon, Renata Švecová - congo, triangl, Antonín Vidlák - klarinet, Jirka Regásek - bezpražcová baskytara, hosté: Petra Dvořáková - violoncello, Radim Pígl - perkuse

Sdílet na...
Kam dál?

» Tak já to doma vyřídil... (Pavel Černý)

» Spolektiv opět pokřtí album po 22 letech... (Jaroslav Hnízdil)

» Spolektiv vstal z mrtvých; 2. část (Honza Hučín)

» Večery S: Dante písničkář, Spolektiv ReKřest CD ...a ticho v sobě (Jaroslav Hnízdil)

» Vyřiďte doma, že Spolektiv vydává třetí album (FOLKtime.cz)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib