gototop
16.11.2020 Právě vyšlo album písní Saši Niklíčkové Zmačkaná žena (Galén)    Tisk
Novinky
V listopadu 2020 vydává nakladatelství Galén nové album písničkářky a harmonikářky Saši Niklíčkové Zmačkaná žena, které nabízí třináct autorských písní jadrných i jemných, plných humoru, nadhledu i zamyšlení o životě. Ačkoliv základem celého alba zůstává folk s důrazem na texty, není nouze ani o žánrové výlety – do krajin šansonu, moritátů či swingu. Obsahem písniček jsou všední ženské radosti a strasti, protože - jak sama autorka říká - psát se má o tom, co člověk dobře zná. A tak jedině Saša Niklíčková pozornému posluchači prozradí, kam kráčí zmačkaná žena, jaké to je mít v každém přístavu jednoho námořníka, a hlavně jak se obléká hudba, aby v šatníku nechyběla sukně z klarinetů, ukulele k pasu, zvony na nohy, a co se hodí do deště či mrholení.
Kromě akordeonu se Niklíčková nově doprovází také na klávesy a uke-banjo. Nedílnou součástí jsou přizvaní hosté ze spřátelených hudebních těles: Filip Machač (z Isary) na mandolínu, písničkář David Šitavanc na ukulele, Jirka Jelínek (z Hudby Praha) na perkuse, Jakub Semera (z ŠouflŠou) na tubu a Jan Matouš (z Piosenek), který přispěl kontrabasovou linkou do více než poloviny písní a příležitostně s Niklíčkovou také vystupuje.
Album nahrál Alex Švamberk, mastering vznikl u Ondřeje Ježka ve studiu Jámor. Obal s využitím fotografií Vlastimila Breta navrhl Ondřej Pfeiffer.
Deska je k dostání v e-shopu nakladatelství Galén, v digitální podobě také na supraphonline.cz.
Pokud to okolnosti dovolí, křest alba se odehraje v Praze v klubu Kaštan v sobotu 27. února 2021. Svou účast jako hosté přislíbila část kultovní pražské kapely Panelákoví fotři.
Saša Niklíčková - Zmačkaná žena
Saša Niklíčková: Zmačkaná žena
Vydavatel: Galén
Vydáno: 2020
Hodnocení desky: 7,45/10
Seznam písní: Podprsenka • Advent • Námořník • Zmačkaná žena • Madeleine • Aj, ta krajta! • Věsta • Dvě kostnatý dámy • Katastrofická • Tetování • Facebook • Rozveselovací • Jahodový úplněk
Co o albu napsal Pavel Rada: "To se těžko hodnotí, když se člověk po celou dobu poslechu baví a zapomene si dělat poznámky. A to je vlastně ta nejlepší reference." (9 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 


Saša Niklíčková je písničkářka, která vstoupila na folkovou scénu roku 2008 účastí v soutěži Česko hledá písničku, a podruhé pak (po mateřské pauze) roku 2013 v soutěži Notování. Roku 2014 pražské vydavatelství Polí 5 vydalo její debutovou desku Kam nepřijde den, na němž se představila především jako sólová hráčka v doprovodu akordeonu. Album obsahovalo písně zčásti použité v divadelním kabaretu. Album Zmačkaná žena je její druhou řadovou deskou. Kromě ní spolupracovala rovněž kupříkladu na projektu Zlomený klíč pro určování osudu pro Český rozhlas (vyšlo v kompilaci R(a)dioa(custica) Selected 2009) či na vánočním albu Textové dílny Slávka Janouška Ježíšku, přines! (2017).

Sdílet na...
Kam dál?

» ŠouflŠou a Saša Niklíčková zvou do Balbínky (Saša Niklíčková)

» Dluhy 2020 – sólisté (Miloš Keller)

» Večery S: Michal W. Sedláček, Saša Niklíčková, Spolektiv (Jarda Hnízdil)

» Isara, Saša Niklíčková a Alternativa v ACW Plzeň (Isara)

» Křest CD Saši Niklíčkové - Kam nepřijde den (Saša Niklíčková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib