gototop
18.11.2020 Právě vyšlo nové album Petra Linharta Nezvěstní (Galén)    Tisk
Novinky
Páté řadové album písničkáře Petra Linharta, dříve člena kapel Majerovy brzdové tabulky a Čp. 8, nese název Nezvěstní. Autor na desku zařadil jedenáct nových písní, tradičně inspirovaných krajinou a příběhy jejích obyvatel. Provede nás Kafkovou Siřemí, připomene zapomenuté osudy těch, kteří v saském pohraničí těžili uran pro sovětskou jadernou bombu, vydá se přes české Lourdy v Polici nad Metují kolem umírajícího špitálu na konci města. A podél křížků u silnic v místech, kde duše odešly z tohoto světa, nás dovede až k poslední stopě v bílé pláni a k otázce, která se vine celým albem: Kam odcházejí naši drazí nezvěstní?
Petra Linharta na albu doprovázejí Josef Štěpánek (kytary, oktávová mandolína, lap steel), Jan Steinsdörfer (klavír, klávesy), Jan Lstibůrek (baskytara, moog, kontrabas) a Martin Novák (bicí, perkuse, zvonkohra), ve třech písních hostuje zpěvačka Marie Puttnerová. Obal s využitím fotografií Pavla Büchlera navrhli Karel Haloun a Luděk Kubík.
Deska je k dostání v supraphonline.cz nakladatelství Galén, v digitální podobě také na supraphonline.cz.
Petr Linhart - Nezvěstní
Petr Linhart: Nezvěstní
Vydavatel: Galén
Vydáno: 2020
Hodnocení desky: 8,60/10
Seznam písní: Siřem • Johanngeorgenstadt • Marie • Nezvěstní • Dušičky na E48 • Vejprty • Oči Viléma Pellyho • Urbex až na ex • Hraničky • Skytaly • Sbohem a kopeček
Co o albu napsal Pavel Rada: "Spousta příběhů, ale vše utahané, rozvláčné... Bod dolů za booklet, z kterého bolí oči." (7 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 


Hudba a texty Petr Linhart
Aranžmá a hudební produkce Josef Štěpánek
Nahráno v květnu a červnu 2020 ve studiu 3bees v Jinočanech
Zvuk Petr Houdek a Adam Pakosta
Mix Adam Pakosta
Mastering Petr Fleissig
Petr Linhart (* 3. února 1962), český písničkář.
V letech 1979–1981 hrál v kapele Listy, v letech 1982–1985 ve slavné skupině Járy Ježka Čp. 8 a v roce 1986 založil skupinu, pozdější Majerovy brzdové tabulky (alba Místa častých zjeveníGabréta, Babí Jan, Ryba ryb, Pálava, Noc ozvěn). Po roce 2000 vystupuje především sólově, v duu s Josefem Štěpánkem a dalšími hudebníky. Texty jeho sólových alb obsahují náměty ze společné česko-německé historie a legend z česko-německého pomezí. Natočil pět sólových alb: Sudéta (2007), Autobus do Podbořan (2010), Rozhledna (2015), Milostné vzpomínky na Čp. 8 (2018) a Nezvěstní (2020), za alba Sudéta a Rozhledna byl nominován na žánrovou cenu Anděl.

Sdílet na...
Kam dál?

» Jarní knižní novinky v nakladatelství Galén (Galén)

» Ztráty a návraty Michala Prokopa (Galén)

» Trio Jan Hrubý - Ondřej Fencl - Sean Barry vydalo v polovině února live album Kouzlo okamžiku (FOLKtime.cz)

» Ahoj Berry! (Kytka + Cimbura)

» Jaroslav Hutka 2017 a 70 (Galén)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib