gototop
31.10.2023 Zvukové Hrubky na téma To nejlepší z modrookého blues… aneb úžasné historky Jana Spáleného (Tomáš Hrubý)    Tisk
Povídačky

The Best of Jan Spálený 1981  1991
The Best of Jan Spálený 1981 1991
Jan Spálený
. Nádherný písničkář, kterého jsem si už dávno zařadil mezi ty, které velice stojí za to sledovat. Přijde Vám někomu málo folkový? Ano, hraje „modrooké blues“ – už to, tedy pohyb do neobjevených ploch, mi přijde skvělý. („Blues černější než černý je nutně podezřelý. A tak je to se vším…“, uvádí Jan Spálený na svých stránkách.) Ale hudebně i (a to hlavně) textově mně přijde natolik blízký hudební ploše, kterou sleduji, že jsem Vám chtěl rozhodně aspoň jednou Zvukové Hrubky s Janem Spáleným naservírovat.
Zcela mimořádně jsem si nevybral žádnou řadovku, ale album The Best of Jan Spálený 1981 – 1991, které vyšlo v roce 1995, ale jak zřejmo, obsahuje pecky z let 80., kdy si ještě Jan Spálený psal texty převážně sám. (Hlavně z alb Asi v tom bude nějakej háček a Já se tě nevzdám.) A byly to úžasné příběhy… „Taky jsem žil jednou patnáct let se ženou a s dětma…“ nebo „V přístavní hospodě v záplavě kouře a piv/pohaslej milovník hlavu svou střapatou zdvih…“ nebo „Vyměnil jsem bojler za altovej saxofon…“ Nechte si v nejbližších Zvukových Hrubkách na téma Album historické trochu té radosti nadělit. Je k tomu nutno si vyladit Radio FOLK ve středu 1. listopadu 2023, přesně v 19 hodin. Vlastně ne. Můžete si Jana Spáleného poslechnout i v reprízách či z archivu (viz www.radiofolk.cz).
Příjemný poslech!
-toh-
 
 
 
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib