gototop
19.10.2021 Večery S: K. Skalická & L. Heřman, Diva Gilea, M. Kajaba trio (Jarda Hnízdil)    Tisk
Pozvánky
Milí přátelé a fanoušci Večerů S! V pořadí již třetí koncert hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2021 začíná v pátek 22. října 2021 od 19:00 hodin.
Písně dámské kapely Diva Gilea jsou plné příběhů, podbarvené zajímavou instrumentální složkou, se opírají o kořeny naší civilizace, ale zároveň jsou velmi nadčasové, plné citů a zajímavých interpretačních prvků. Pětičlenná Diva Gilea vznikla v roce 2018 a je pokračováním kapely Gaia. Nástrojové obsazení je velmi pestré, namátkou housle, keltská harfa, kontrabas, řada bicích a perkusivních nástrojů, vytvářejí hudební oporu písním, které vznikají od roku 2014 mnohdy pro čtyři hlasy.
Večery S v Divadle U kapličky 22. října
Večery S v Divadle U kapličky 22. října
Písničkářka, harmonikářka a loutkoherečka Krystyna Skalická pochází z Třince, žije v Praze. V jejích písních je slyšet folklor Beskyd, ale také šansonové nálady velkoměsta. Zpívá polsky, česky, slovensky a v těšínském nářečí. Zhudebňuje také ráda básně, např. I. M. Jirouse, S. Lavríka, R. Putzlacher-Buchtové. Její písně skvěle dotváří svou mistrovskou hrou na kontrabas Libor Heřman z Českých Budějovic. Společně vystupují od roku 2015, kdy se setkali při natáčení CD Jeden taniec. Koncertují u nás, v Polsku a na Slovensku.
Osmnáctiletý hudebník, skladatel a textař Martin Kajaba si hudbu na své písně skládá sám a na textech spolupracuje i s jinými textaři. Studuje již čtvrtým rokem českobudějovickou konzervatoř, obor bicí nástroje. Hudební zkušenosti sbírá i v orchestru jihočeského divadla, kde se prohloubil jeho vztah k hudbě klasické. V současné době vystupuje v triu s Janem Meislem a Jiřím Výborným.
Večery S: K. Skalická & L. Heřman, Diva Gilea, M. Kajaba trio
Večery S: K. Skalická & L. Heřman, Diva Gilea, M. Kajaba trio
Je pro vás připravený hudební mix s jasným záměrem, že Večery S jsou prostor nejen pro jihočeské kapely a písničkáře. Je jich hodně, jsou zajímaví, ale o některých se moc o nich neví. Večery S vás s nimi seznámí. Tak přijďte a objevujte.
Večery S koncerty v Divadle U Kapličky
Kdy: pátek 22. října 2021 od 19:00 hodin
Kde: Divadlo U Kapličky, Husova 622/45, Č. Budějovice
Předprodej vstupenek - městský rezervační systém CBsystem již v prodeji až do 21.10.2021
Další předprodej vstupenek: prodejna hudebních nástrojů Melodie, U Černé věže 8, České Budějovice do 21.10.2021
Večery S budou pokračovat v pátek 12. listopadu 2021 opět od 19:00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: Pavel Kavka duo, Lenka Slabá & Triolla, Spolektiv - projekt Genesis.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib