gototop
24.02.2022 Křest CD kapely Cihelna a spol. (Pavel Černý)    Tisk
Pozvánky
Dlouho očekávané cédéčko kapely Cihelna a spol., jejíž hudební centrum se nachází ve Veselí nad Lužnicí, je na světě. Jmenuje se Hraj víc a přesně v jeho znění se „Cihelňáci“ hodlají prezentovat i v dalších dnech a měsících. Je to vesměs spolek mladých muzikantů s tátou Mácou a tvorbu mají povětšinou vlastní. 
Cihelna a spol.
Cihelna a spol.
foto: Stanislav Tošner
Hrají ve složení:
Marek „Máca“ Cihlář - baskytara
Magdaléna Cihlářová - klavír
Anička Hájíčková - housle
Matěj „Jáňa“ Janouch - kytara
Matěj Novák - bicí
Matty Cihlář - klavír, flétny - jako občasný host.
Všichni kromě teenagera Matěje Nováka také zpívají.
Křest se bude odehrávat 25. března v kulturním domě ve Veselí nad Lužnicí od 19 hodin. Hrajícími kmotry CD budou Katka Misíková a Jakub Kořínek a hrajícími hosty na irskou notu založení Fookin Guns.
Jaká byla cesta k novému CD a jaká bude cesta po křtu - tak tady jsou slova guru kapely Marka Cihláře. (S Mácou se známe a asi proto mne často v odpovědi oslovoval.)
Ahoj Pavle, ahoj velectění čtenáři FOLKtime!
Křest CD Hraj víc 25. března
Křest CD Hraj víc 25. března
Pavlíku, znáš mě, jak se umím rozkecat. Takže: cesta k novému CD začala před téměř padesáti lety, kdy jsem se narodil... a byla to krásná cesta... Mám pokračovat? :-) Raději to zkrátím. Vynechme pár křižovatek, lijáků a prošlapaných bot a napojme se na začátek roku 2020. Jo, jo, to je to období, kdy jsme se začali scházet ve zkušebně v týhle nový, řádně omlazený sestavě (Magdaléna, Anička, Jáňa, Matěj a Máca)... Písničky zůstaly, leč Trubadúři se vyměnili. A každý Trubadúr se v těch skladbičkách začal „rochnit“ po svém. Na tom stojí princip našeho zkoušení a hraní. Jo, musíš se napřed trochu poznat, abys věděl, kdo jak to cítí, dělá, co je jeho srdci nejblíže, kde je spokojen a kde už přestává rezonovat. Jo, chvilku trvá, než se stane ten zázrak, kdy každý hráč své srdce nechá napít svého drinku a přesto všech 5 srdcí bije stejným rytmem...  No, a když se nám zdálo, že to právě přišlo, zavolali jsme Luboše Kocourka a nakráčeli do jeho studia. Bylo to v únoru 2021. Za víkend jsme to nahráli, pak v týdnu ještě nějaké dotáčky... Jo, krásná, moc krásná vzpomínka. Nám se u Luboše líbí, je s ním skvělé souznění... Určitě se k němu zase vrátíme...
No, a potom jsme to dílko nechali vlivem všech okolností spojených s aktuálním civilizačním vrněním řádně uležet, aby dozrálo, chytilo ten správnej šmak a my získali odstup. A vida. Ony ty okolnosti jsou někdy k dobru. To se nám ještě nestalo, že by mezi nahráním a mícháním uplynul půlrok. Ale je to dobře. Doporučuji. Zkrátka jsme si od toho trošku odpočinuli a pak se s novou energií (tedy hlavně Luboš) do toho vrhli. 
No? A máme z té placičky radost a taky se trochu chvějeme, aby se líbila... K tomuto požehnání jsme si myslím vybrali nejlepší kmotry. Vždy, když se někde objeví Katka Misíková a Kuba Kořínek, je na dobré věci a stavy zhusta zaděláno. 
Ještě bych ze srdce chtěl poděkovat všem (Tobě také Pavle), kteří nám pomohli na Startovači vybrat peníze na vylisování a vydání CD. Je to strašně krásnej pocit a taky cítíme závazek. DĚKUJEME! 
Cesta po křtu CD?
No, ta placka se jmenuje Hraj víc.
Cihelna aspol. na Folkovém Předmostí v roce 2021
Cihelna aspol. na Folkovém Předmostí v roce 2021
foto: Stanislav Tošner
Je to do týhle doby pobídka pro nás všechny, ať už hraje kdokoli, cokoli...
A myslím, že je to dobrá odpověď na Tvou otázku, Pavlíku. Prostě chceme hrát víc, v tom je všechno. Víc, než poslední 2 roky, víc než před 2 roky a chceme hrát víc i za 2 roky...
Však víš, muzika spojuje. Je jedno jestli 2 hráče, 20 lidí, 200 bytostí, 2000 srdcí, duší, hlav, hlasů, rukou, nohou... (omlouvám se za ty DVOJKY. Asi je to tím, že dnes je 22. 2. 2022). Nejsme žádní mesiáši, ale z pódia (když se zadaří) vidíme často, jak lidi dokážou zapomenout na starosti a odpočinout si u poslechu. A taky vidíme, protože mnoho z nich známe, že nejsou stejných názorů na život a přesto u muziky chvilku tleskají ve společném rytmu na společných vlnách...
Tak se někde uvidíme, ne? Díky za otázky, Pavlíku, přejeme Tobě a čtenářům FOLKtime nádhernou sezónu 2022. My věříme, že bude!
Máca za Cihelnu & spol.
25. 3. 2022 - to je datum, které si určitě zapište do svých kalendářů. Ve Veselí nad Lužnicí to bude stát za to. Tak se stavte. Už za měsíc.
 
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib