gototop
08.11.2022 UnderFolk – Slávek Janoušek & Láďa Zítka (Saša Niklíčková)    Tisk
Pozvánky
Listopadový UnderFolk
Listopadový UnderFolk
Milí přátelé, ve středu 16. listopadu zahajuje koncertní cyklus UnderFolk svůj druhý ročník. A na oslavu této příležitosti přijal pozvání vzácný host, Slávek Janoušek, spolu s nímž vystoupí také písničkář a fenomenální hráč na foukací harmoniku, Láďa Zítka. Koncert proběhne tradičně v kavárně V břiše velryby v Mladé Boleslavi od 19 hodin.
Legendární písničkář Slávek Janoušek, autor nesmrtelných folkových hitů jako Rozhovor s nádražákem, Halleyova kometa, Imaginární hospoda a mnohých dalších, které mezi jeho posluchači doslova zlidověly, přiveze na své vystoupení v Mladé Boleslavi nejen tyto staré dobré „fláky“, ale také písně novější. Kromě autorských kousků představí i výsledky své mnohaleté spolupráce s proslulým českým básníkem Jiřím Žáčkem, jehož sonety a další básně Janoušek s oblibou zhudebňuje a v současnosti z nich připravuje již druhé CD. Stěžejní část jeho repertoáru však nadále tvoří autorská tvorba napříč přibližně padesátiletým obdobím, po které Janoušek na české scéně působí – tedy od písniček z nejnovější desky Tohle je vzkaz (2018) až po nejstarší Kdo to zavinil (1988).
Písničkář Láďa Zítka z Bystřice pod Pernštejnem doprovází Slávka Janouška v současnosti při vystoupeních hrou na foukací harmoniku, ale v minulosti hrál rovněž kupříkladu se zesnulým Pepou Streichlem, Vlastou Redlem či Závišem. Na listopadovém UnderFolku se ovšem představí rovněž jako sólový písničkář, konkrétně s hravými i zadumanými písněmi ze svého debutového alba Šesťákový svět (2017).
Listopadový UnderFolk se koná v mladoboleslavské kavárně V břiše velryby ve středu 16. listopadu od 19 hodin. Vstupné je dobrovolné.
Odkaz na FB událost zde https://www.facebook.com/events/669835067890896/.
Těšíme se na vás.
 

Sdílet na...
Kam dál?

» UnderFolk – Rejka Balcarová & Marek Vojtěch (Saša Niklíčková)

» Květnový UnderFolk: Brněnský šanson a zpívaná poezie (Saša Niklíčková)

» Zářijový UnderFolk: Protřelý folkový bard a zářné mladé talenty (Saša Niklíčková)

» UnderFolk – Dana Houdková & duo Gorodky (Saša Niklíčková)

» UnderFolk – Inženýr Vladimír & Alžběta Dudová (Saša Niklíčková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib