gototop
01.02.2023 JAN HRUBÝ a trio - Kouzlo okamžiku pokřtěné Radkem Pastrňákem a Michalem Prokopem míří do pražského finále (Ondřej Fencl)    Tisk
Pozvánky
Sestava Jan Hrubý, Ondřej Fencl, Sean Barry a Michal Hnátek finišuje svou tradiční zimní šňůru závěrečným koncertem ve čtvrtek 2. února v pražské Malostranské Besedě. Všech pět moravských koncertů bylo minulý týden plných nebo rovnou vyprodaných, jako by si lidé už také chtěli oddechnout od předvolební vřavy, kterou jsme vespolek silně prožívali na šňůře... a v sobotu bujaře oslavili šťastný konec.
Na křtu CD Radek Pastrňák, Ondřej Fencl a Jan Hrubý
Na křtu CD Radek Pastrňák, Ondřej Fencl a Jan Hrubý
archiv
Zatímco pražský křest vloni před vyprodanou Píseckou branou obstaral Michal Prokop, ten ostravský minulou středu světil frontman Buty. "Je to krásné, když potůček Seanovy keltské harfy poskakuje po kamíncích a zalévá strom, ze kterého čouhají housle," uvedl před narvaným klubem Parník svůj kmotrovský výstup Radek Pastrňák a dodal, že už jde s dvouletým zpožděním od vydání desky spíše o biřmování.
V Parníku a v Besedě jsme CD Kouzlo okamžiku v únoru 2020 natočili... návratem na Malou Stranu šňůrovaní kolem něj po třech letech ukončíme. Pak si dáme na deset měsíců pauzu a koncem roku nejspíš rozbalíme nový program k Honzovým blížícím se pětasedmdesátinám.
Barevné koncerty plné překvapení, spontánní improvizace a nestárnoucích písní (Večernice, Scarborough, Funebráci, Astrolog, Špejchar...) propojují smyčcové tahy nezmara Hrubého, který je na pódiu pořád tak trochu klukem... ostatně, jde o jasně "nejmladší" z Honzových hudebních působišť.
"V tomhle složení nehrajeme dlouho, zatím volíme dost převzatých skladeb. Když pominu Ondrovy písničky, jsou to vesměs tradicionály, hlavně irské a skotské, ale mohu snad tento termín vztáhnout i na tři písničky z repertoáru kapel Framus 5 a ETC... " přibližuje čtyřiasedmdesátiletý houslista Jan Htubý.
 

Sdílet na...
Kam dál?

» 5P alias pět profesí Ondřeje Fencla (Dušan Trličík)

» Prezident na Hrad (Belmondo)

» Open Mic POTRVÁ pokračuje v hledání písní a jejich autorů. (FOLKtime.cz)

» Ondřej Fencl slaví "40" (FOLKtime.cz)

» Prokop, Andršt, Hrubý unplugged ... co dodat (Ivan Bllemby Krejza)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib