gototop
19.04.2023 Večery S - Vesla, Rejka Balcarová, Poslední šance Mirka Ošance (Jarda Hnízdil)    Tisk
Pozvánky
Před pátkem 21. dubna 2023 a čtvrtým koncertem sedmého ročníku hudební série Večery S koncerty v Divadle U Kapličky 2023 v Českých Budějovicích patron ročníku Jiří Kasal předesílá:
Tím, kdo zastupuje písničkářství, je tentokrát mladá dáma Rejka Balcarová. Jako dáma s kytarou přiblíží svůj poetický svět v Divadle S U Kapličky. Rejka je sólovou písničkářkou zhruba rok, avšak to nesmí mást, protože má už za sebou bezmála třicetileté působení v různých sestavách. Nejdéle a zase s Medovinou a už před osmadvacet roky (!) byla v plzeňském finále Porty oceněna za písničku Léto. Rejka se umí vyjádřit i jinak než hudbou a slovy. Učí v kurzech, jak tvůrčím způsobem využít obyčejný papír, a také je velmi dobrou fotografkou. Poslechl jsem několik písniček Rejky Balcarové z loňského pražského Notování, jako Zahrada snů, Malá holka tiše zpívá, Příště, a jsou takové obrázky, kde obrázky jsou nahrazeny notami a slovy, které dokáží zjemnit plynutí času třeba v pátek večer. Těším se, až to předvede naživo U Kapličky.
Na začátku loňského července jsem, když jsem přicházel do areálu Louky u Zlaté stoky za třeboňským pivovarem, ihned mě zaujala muzikantská parta zpívající a hrající ve stínu stromu Marrakesh Express od legendární skupiny Crosby, Stills and Nash. To zkoušela na večerní vystoupení před Fešáky, countryovými veterány, kapela Poslední šance Míry Ošance. S potěšením si poslechnu nejen tu písničku z podia znovu po roce a také kultivovaný a dobře zazpívaný folk-rock. A také se rád pozdravím s Mirkem Ošancem, zpěvákem, kytaristou, autorem, korepetitorem libereckého divadla, učitelem a výborným moderátorem festivalových koncertů, jak jsem jej zažil onehdy na jindřichohradecké Folkové růži.
Těším se s vámi! Jiří Kasal.
Večery s v dubnu
Večery s v dubnu
Hnisavá angína, horečka 40, antibiotika na poslední chvíli přepadly zpěvačku a kytaristku kapely a to je prostě stopka, která potkala Faux Pase Fonet. Na Večeru S 21. dubna proto budeme mít změnu programu:
Duo Vesla, aktuálně semifinalisté celostátní soutěže Porta, je projekt Standy Valacha a Jirky Lukše, ve kterém zpívají své autorské písně v doprovodu dvou akustických kytar. Jejich tvorba prochází různými hudebními styly a písničky tak spolu vytváří pestrý celek. Častými náměty textů jsou existenciální otázky, zážitky z cest, nebo reflexe klasických mytologických motivů. V červnu letošního roku se Vesla chystají pokřtít své první album V rákosí.
Děkujeme za pochopení.
Cena na koncert v předprodeji 160,- Kč, na místě 200,- Kč
Bezbariérový přístup, stolová či řadová úprava sálu a na baru dostatečný výběr!
Večery S budou pokračovat v pátek 22. září 2023 opět od 19:00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: Drc, Katka Hajná, Nepresso Včas budete o všem informováni.
Za Večery S na viděnou!

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib