gototop
25.09.2023 Brněnská hudební scéna zahraje v Ostravě (Kosmonaut)    Tisk
Pozvánky
Brněnská hudební scéna se v ostravském klubu Parník představí 26. října, kdy v jediném večeru od 19 hodin vystoupí tři etablované hudební formace, které představí hudbu napříč žánry (folk, šanson, rock), ale hlavně kvalitní české texty, které mají duši.
Program
19:00 Lada & kapela | www.ladasimickova.cz 
20:00 Živo | www.zivo.info 
21:00 Nevermore & Kosmonaut | www.nevermore.cz 
Brněnská hudební scéna 26. 10 v Ostravě
Brněnská hudební scéna 26. 10 v Ostravě
Hudební skupina Lada & kapela vznikla kolem textařky a zpěvačky Lady Šimíčkové, složená z výborných muzikantů (Jiří Bařina, Přemek Březovič, Ivo Cicvárek). Jejich písně jsou založeny na Ladiných nevšedních poetických textech a civilním pěveckém projevu. Žánr, v němž se pohybují, v sobě kombinuje prvky šansonu a soudobé písňové akustické hudby. Alba: Hotel v tiché ulici (2012) a Soukromé písně (2017).
Skupina Živo hraje chytré písně ve folkrockovém převleku. Základem je písničkářská výpověď, nadčasová písňová forma, podaná s aranžérskou vynalézavostí. Klavír, kytara, bicí a samply se proplétají, bouří, utěšují. Tři výborní muzikanti (Ivo Cicvárek, Radim Grünwald, Jakub Lutner) baví sebe i publikum vzájemnou hudební komunikací. Čekejte ty nejlepší písně, které jsou zaznamenané na mnoha albech: nejen z desky Velký svět (2013), která byla nominována na cenu Anděl, ale především z novinky Morytáty a romance (2022).
Nevermore & Kosmonaut je brněnská skupina, která má za sebou tři studiová alba - Mezi planetami (2014), konceptuální Bleděmodré město (nominace na ceny Anděl 2018 + textařské ocenění Za krásu slova) a poslední deska XCR-9 Písně do rakety (2020). Koncert Nevermore & Kosmonaut nabízí energické vystoupení, promyšlenou autorskou hudba napříč žánry a kvalitní texty, které posluchače zavedou do jejich města, ale i do vzdáleného Vesmíru.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib