gototop
03.11.2023 Večery S - Tonda Vidlák Ouartet, Kateřina Syrná, Spolektiv - slovo patrona ročníku (Jarda Hnízdil)    Tisk
Pozvánky
Je tu opět pozdravení patrona VII. ročníku Večerů S Jiřího Kasala!
Milí přátelé, pěkné pozdravy vám posílám a chtěl bych vás opět a rád pozvat do českobudějovického divadla U Kapličky na další podzimní Večery S těsně po svátcích Všech svatých a Dušiček.
Vstup bude tentokrát zcela jazzový. Velice zasloužilý ex-člen jak původního, tak obnoveného Spolektivu Tonda Vidlák je brilantní hráč na různé dechové nástroje, alt a sopránsaxofon, klarinet i dechový syntezátor. Jakkoliv se v kapele Spolektiv citlivě přizpůsoboval žánrovým potřebám, bylo vždy znát, že Tondovo muzikantské srdce bije jazzově. Tento hudební pedagog s sebou z Českomoravské vysočiny přiveze čerstvé povětří a také svůj Quartet, tedy pianistu Václava Sobotku, baskytaristu Martina Chajdu Chaloupku a bubeníka Michala Karafiáta. Tonda Vidlák Quartet existuje zhruba tři roky a jeho přitažlivá nabídka se skládá z různých podob jazzu a inspirací, které zahrnují široké rozpětí od Chicka Corey přes Clifforda Browna a Paula Desmonda až ke kapele Spyro Gyra. K jazzu mám i rozhlasově blízko, a tak se zájmem a upřímně doporučuji!
Večery S v listopadu
Večery S v listopadu
K jazzu se přimknula také táborská písničkářka, zpěvačka a kytaristka Kateřina Syrná. Na cestě k jazzu našla spřízněnou duši v legendě táborského jazzu Karlu Kobližkovi. V písničkách Katky Syrné se zasnoubil jazz s folkem a letos na jaře vyhrála jihočeskou Portu. Od Katky Syrné jsem si poslechl třeba písničky Okno do zahrady nebo Cesta domů a nějak více chápu, že coby vystudovaná inženýrka geodezie a kartografie opustila bezpečné místo na Katastrálním úřadu a vstoupila naplno do riskantního proudu muziky. Zkrátka, na recitál Kateřiny Syrné se velmi těším.
Oblouk se uzavírá a finále opět dramaturgicky zajímavě namíchaných Večerů S obstará „domácí“ kapela Spolektiv v čele s hostitelem Jardou Hnízdilem. Tady vizitka není jistě nutná. Snad jen podotknutí, že hudební profil Spolektivu je vskutku vícebarevný, a tak si může dovolit jednotlivé koncerty variovat jak hudební polohou, tak personálním obsazením. A jaký bude Spolektiv dnes 3. listopadu Léta Páně 2023, to vlastně nevím. Nechme se překvapit. J
Buďte zdrávi! Jiří Kasal
Rozhovor s Kateřinou Syrnou v Televizi Jižní Čechy jsme vám nabídli tento týden. 
Večery S budou na podzim pokračovat za čtyři týdny, příště v pátek 1. prosince 2023 opět od 19:00. Můžete se těšit na trojici účinkujících: ZAjiSTÉ, Kuba Lukáč, Smíšený pěvecký sbor Perchta. (Upozorňujeme na změnu programu, místo kapely Bonsai č. 3 bude duo ZAjiSTÉ)
Včas budete o všem informováni.
Za Večery S na viděnou!
Jarda Hnízdil

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib