gototop
02.03.2017 Tento víkend v Zelenáčově šopě (Zelenáčova Šopa)    Tisk
Pozvánky
Ivan Hlas Trio,  pátek 3. března v 19 hod. (Vstupenky v předprodeji.)
Nové album pokřtilo Ivan Hlas Trio 19. října v Malostranské besedě a je třeba dodat, že novinka nazvaná Krásnej dar se skutečně povedla. Důležitým tématem Ivanových poetických textů jsou vzpomínky, návraty, sebereflexe a útěk někam do klidného prostředí, kde „jen vítr ví svý“, jak zaznívá v úvodní Až přelezem plot. O tom, že návraty nejsou vždy lehké, se zpívá v Báječných létech pod psa, kde slyšíme i toto výstižné čtyřverší: Na prahu leží starej klíč/ Do zámku padne jenom stěží/ Asi jsme byli dlouho pryč/ Ulicí léta tiše běží. Určitá plachost až zakřiknutost, možná reflexe dřívějších zkušeností, se ozývá v textu Já se neumím smát, zatímco Třeba jo nás vrací k času dětství, zde připomenutého skrze medvídka Pú.
Norbi Kovács a Ivan Hlas
Norbi Kovács a Ivan Hlas
zdroj: TV Noe
Téma vzpomínek lze vysledovat i v písni Evangelium, což je vylíčení posledních dnů života Ježíše Krista podané jeho současníkem ve čtyřminutovém vyprávění doprovázeném úžasnými kytarovými sóly Norbiho Kovácse. Nacházíme tu také jeden z pokusů o personifikaci poezie ve stejnojmenné písni, ale je nutno přiznat, že to Ivan pojednal podstatně jemněji než před lety Vlasta Třešňák. Zazní tu i lehká omluva v písni Žízeň, uvozené sametovými tóny violoncella Olina Nejezchleby, které jakoby hladily zpěváka unaveného po jakémsi alkoholovém úletu. Nejen tématem ospalosti, ale i celkovou atmosférou ve mně tento song vyvolává vzpomínku na Filipa Topola a jeho hit Chce se mi spát.
Sebekrásnější texty by ovšem nebyly ničím bez dobré hudby a její kvalitní interpretace. Ale i tato podmínka je zde vrchovatě naplněna, když skvělé Ivanovy kompozice získaly další dimenzi díky aranžérským nápadům Norbiho Kovácse, prokazujícího, že není jen špičkovým a originálním kytaristou. Zdá se mi, že propojení obou kytar s violonccelem Olina Nejezchleby se v průběhu let společného hraní tohoto tria stále zdokonaluje a prohlubuje, takže výsledný zvuk doprovodu Ivanova charakteristického zpěvu musí potěšit každého vnímavého posluchače. Více se dočtete: www.ivanhlas.cz
Sakrapes
Sakrapes
archiv skupiny
Sakrapes + Hazard = koncert bluegrassových kapel,  sobota 4. března v 19 hod. (Vstupenky v prodeji před koncertem.)
Brněnská bluegrassová kapela Sakrapes vznikla v roce 2004. Zvuk kapely je dán akustickými nástroji klasického bluegrassového obsazení, čistým vícehlasým vokálem, nechybějícím drivem a pevným rytmickým doprovodem. Kapelu založila pětice zkušených hráčů s mnohaletou praxí ve věhlasných brněnských kapelách (Uhlák, Vědro, Poutníci, Classic Bourbon Sextet, Konečná stanice, Smutňáci, Eben, Trapeři - první kapela Roberta Křesťana).
Kapela Sakrapes má ve svém repertoáru především melodické písně jmenovaných kapel a brilantní instrumentálky pro banjo, mandolínu, dobro a kytaru. Repertoár kapely doplňují známé skladby a evergreeny převzaté od interpretů americké a české country hudby a bluegrassu. Kapela vystupuje v klubech a na festivalech, na tanečních zábavách a country bálech, na kulturních a sportovních akcích, na rautech. Zkrátka všude tam, kde je vyžadován styl country & bluegrass. Více na www.sakrapes.cz
Hazard Zlín a okolí
Složení kapely: Jiří Novotný, kytara, zpěv * Zdeněk Hasala, banjo, zpěv * Jaroslav Mikl, mandolína, zpěv
Libor Nábělek, kontrabas, zpěv * Vítěslav Karásek, housle, zpěv

Sdílet na...
Kam dál?

» Bylo to MASO! (Školník)

» Deska jako malina (Miloš Keller)

» Letní festival Šídlovák Oupn Ér se blíží (Marta Burešová)

» Brouzdání modrou trávou (Vladimír Béďa Halm)

» V muzice i focení jsem naprostý samouk (Monika Vodičková)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib