gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

21.05.2018 Ke startu… Připravit … (Brigita Kytka Vidimská)    PDF Tisk Email
Pozvánky
Radka Fišarová, Auris, Toman a lesní panna, Berušky, Žofka Kabelková, Jeroným Lešner, Martina Trchová, Zdeněk Hamřík, Magdalena Brožková, Nestíháme, Jana Věnečková, Půl dechu do měchu...
Všechna tato jména najdete, když se podíváte na výsledky šestadvaceti ročníků Dětské Porty, největší dětské hudební soutěže v oblasti folk a country.
Republikové finále letošního 27. ročníku Dětské Porty proběhne na samém začátku června v Kroměříži. Celému finále ale předcházelo 12 oblastních kol, na kterých poroty vybraly ty nejlepší, kteří se představí ve finále.
Ovšem ještě než se začne v sobotu 2. června soutěžit, uskuteční se o den dříve, v pátek 1. června, na Den dětí, Koncert pro Kroměříž, takové hudební poděkování městu za to, že se letos ujalo hostitelské role. Na scéně ve Starém pivovaru vystoupí skupiny A. M. Úlet, Jamtour, Kofe a Vlna a hlavním hostem bude Pavel Dobeš.
Zpívající oddíl
Zpívající oddíl
Archiv Dětské Porty - RF 2017
Ale teď k tomu hlavnímu – k Republikovému finále 27. ročníku Dětské Porty. Proběhne v sobotu 2. června 2018 na dvou scénách – na nádvoří Starého pivovaru a na nádvoří ZUŠ. Soutěžit budou jednotlivci a dua nebo skupiny ve čtyřech věkových kategoriích (11 let a mladší, 12 – 15 let, 16 – 20 let a do 15 let s pedagogickým doprovodem). Novou kategorií od 26. ročníku je Zpívající oddíl.
Na soutěž pak naváže závěrečný koncert, na kterém vystoupí Madalen a Stráníci a po vyhlášení výsledků uzavře celé Republikové finále Dětské Porty skupina Marod (jeden z Marodů - René Tesák Matlášek – byl ve své kategorii vítězem ve 23. ročníku Dětské Porty a za písničku Sestřička si tehdy odnesl i autorskou Dětskou Portu).
Vítězství v soutěži je jistě příjemné, diplom či věcné a upomínkové ceny potěší, ale nic naplat, muzikant je tu od toho, aby především hrál. A je potěšitelné, že pořadatelé Dětské Porty na toto nezapomínají. Letos se součástí cen pro vítěze stalo i vystoupení na některém ze známých festivalů.
Porota poslouchá
Porota poslouchá
Archiv Dětské Porty - RF 2017
Country Radio věnuje pro vítěze vystoupení na Fontáně Country Radia v Praze, Brně a v Ostravě.
Porta věnuje vystoupení na finálovém koncertě v Lesním divadle v Řevnicích.
Stráníci si vyberou z vítězů hned dva pro Folkové setkání v Herálci.
Dům kultury Kroměříž si někoho pozve do srpnové Folkové soboty.
A skupina Kofe a Vlna si vybere jak z jednotlivců tak ze skupin pro Festival pod komínem v Záhlinicích.

Radka Fišarová je dnes uznávanou muzikálovou zpěvačkou (Kleopatra, Muž se železnou maskou) a interpretkou francouzských šansonů (Madamme de Paris, Edith Piaf – vrabčák z předměstí).

Jeroným Lešner nebo Žofka Kabelková poslední dobou moc nevystupují a je to veliká škoda.
Duo Nestíháme sice už neexistuje, ale Jan Řepka z tohoto dua úspěšně vystupuje ve Švýcarsku (rozhodně si nenechte ujít jeho ne příliš časté koncerty v Čechách) a jeho CD českých překladů písní švýcarského písničkáře Manniho Mattera bylo nominované na folkového Anděla.
To Martina Trchová folkového Anděla za svoje třetí CD získala.

Kdo ví, kdo se letos v Kroměříži postaví na startovní čáru, úspěšně vyběhne a za pár let třeba…
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
1516171821
22
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib