gototop
31.08.2021 Dětská Porta letos jubilejní (Brigita Kytka Vidimská)    Tisk
Pozvánky
Vitrážová kytárka - cena pro vítěze
Vitrážová kytárka - cena pro vítěze
Tuto sobotu, 4. září 2021, se v Kroměříži bude slavit. Dětská Porta, největší (a nejstarší) interpretační soutěž dětí v oblasti folku, country a podobných žánrů v České republice, oslaví svoje 30. narozeniny.
Ač je tato soutěž věkem více než plnoletá, její účastníci nestárnou. Jen se časem někteří přesouvají do „dospělých“ soutěží a noví, mladí, nastupují na jejich místa, aby se předvedli nejen jako interpreti, ale také jako autoři, aby zaujali porotu či posluchače a nasbírali zkušenosti s hraním na pódiu a před diváky.
Celých třicet let organizuje Dětskou Portu dětské sdružení Pionýr z.s. jako jednu z oblastí Pionýrského Sedmikvítku. Protože jde o soutěž pro děti, má - na rozdíl od festivalů pro dospělé - devět soutěžních kategorií podle věku, podle počtu (jednotlivci a dua, skupiny), zohledňuje také přítomnost dospělého pedagogického doprovodu. Tak jako u „dospělé“ Porty, i zde existují oblastní kola, z nichž porotci posílají ty nejlepší do republikového finále.
Pavlína Jíšová a Bababand - host finále
Pavlína Jíšová a Bababand - host finále
A to Republikové finále 30. ročníku Dětské Porty proběhne v sobotu 4. září 2021 v Kroměříži, ve dvoře Starého pivovaru, kousek od Velkého náměstí a ještě menší kousek od stálé expozice kroměřížského rodáka Karla Kryla.
Začíná se v přívětivý čas, v 9:30 hod. Celým dnem budou provázet Jana Štěpánová, zpěvačka skupiny Jamtour, a Jirka Holoubek. Všechny soutěžící bude bedlivě sledovat odborná porota v čele s Milošem Kellerem.
Než se porota poradí a stanoví pořadí v jednotlivých kategoriích, můžou si všichni užít vystoupení Pavlíny Jíšové a Bababandu.
V Kroměříži je už všechno připraveno
V Kroměříži je už všechno připraveno
Protože jde o jubilejní ročník, připravili organizátoři také slavnostní ocenění pro ty, kteří těch třicet roků vedli festival nejmladších muzikantů za ruku. Navíc je nachystána unikátní brožurka, v níž je shrnuto oněch třicet let ze všech možných stran – od dat a míst konání, přes seznamy vítězů, až po zajímavosti z jednotlivých ročníků či jména známých zpěváků a skupin, kteří na finále postupně vystoupili či pomohli jako porotci.
Radka Fišarová, Toman a lesní panna, Žofie Kabelková, Jeroným Lešner, Berušky, Ája Vítová, Zdeněk Hamřík, Nestíháme, Magdalena Brožková či Martina Trchová… To jsou namátkou vybraná jména z výsledkových listin jednotlivých ročníků Dětské Porty.
Eva Slavíková, Lucie Dolejšová, Tomáš Doktor, Petra Tvarohová, Andromeda, Ambiam, Ornament, Vohuba… To jsou namátkou vybraná jména ze startovní listiny 30. ročníku Dětské Porty.
Přijeďte v sobotu do Kroměříže, třeba si za pár let budete moct říct, že jste byli u toho.
Foto: Facebook Dětské Porty

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib