gototop
03.11.2010 Poletíme? na Dobešku, křtí se album. (Přemysl Štěpánek)    Tisk
PR

Před necelým půlrokem vydala skupina Poletíme? svoje druhé album Skupina dobře vypadajících mužů a vyrazila na turné k albu na kterém odehrála přes pětadvacet klubových a festivalových koncertů. Originální banjo punk folk rockový sound kapely společně s vtipnými texty je ideální kombinace, která bandu Poletíme? vysloužila velmi rychle pověst jedné z nejlepších koncertních kapel. Energie, chytlavé refrény, humor, pohoda, je to co kapelu zdobí a získává si nejen publikum. (viz postřehy níže) Indies Scope kromě nového alba Skupina dobře vypadajících mužů vydalo v reedici také již vyprodaný debut Jednoduché písničky o složitém životě. Obě alba kapela Poletíme? doplnila videoklipy (můžete shlédnout ZDE).

Proto pokud jste neměli ještě příležitost, doporučujeme vyrazit na křest CD Skupina dobře vypadajících mužů devátého listopadu v Praze na Dobešce. Kmotry alba se stanou herci divadla SKLEP David Vávra a Fero Burda. Není vyloučeno i několik překvapení, Poletíme? a Divadlo Sklep již spolu několikrát předvedli na podiu par improvizací. Koncert začíná v 20:00.

"Překvapením asi pro leckoho bylo večerní vystoupení zatím nepříliš známé kapely Poletíme?, která hraje takový hospodský šraml s banjem. Zprvu byli ve stanu jejich věrní posluchači, avšak později jejich energická hudba s vtipnými texty přitáhla kolemjdoucí jako magnet. Koho by na Trutnově nechytla za srdce pecka Chlastáme na festivalu." Jakub Pech, ireport.cz

"Jak se mohlo podařit akumulovat do jedné formace tolik výtečných talentů? Jak to dělají, že umí být prasáčtí, milí, zajímaví, pouční i slušní dohromady? Jakto, že se jim povedlo ve svých písních tak zvláštní formou zpracovat témata, která nás dennodenně potkávají? Jakto, že jsou tak energicky sympatičtí? To všechno potvrzuje i znejišťuje název skupiny s otazníkem. A možná v tom bude ta podstata... Nic není definitivní, nic není pevně pod nohama a přesto se to dá lehce vysvětlit... zvídavostí a malou pochybností nad námi samotnými." Richard Vacula, Postreh.com

"Každý koncert Poletíme? je dvouhodinová radost z hudby. Naživo získávají jejich písně největší sílu. Ideální variantou je naposlouchat si písně a texty a přijít si je zazpívat s kapelou a celým davem na nějaký ten festival..." (Drahomír Stulír, Metropolis)

 


Křest CD Poletíme? Skupina dobře vypadajících mužů
Kdy: 9.11.2010
Kde: Dobeška, Jasná I. 1181/6 147 00 Praha 4 (www.divadlodobeska.cz )
V kolik: 20:00
Host: David Vávra a Fero Burda.


Poletíme? - Skupina dobře vypadajících mužů
Poletíme?: Skupina dobře vypadajících mužů
Vydavatel: Indies Scope
Vydáno: 2010
Hodnocení desky: 5,33/10
Seznam písní: Mařena • Fousy • SMSky • Písnička pro Makrelu • Hvězda padá • Mám depresi rád • Vlézt v les • Sado maso • Zlej chlapeček • Amore é mare • Duch • Když se dva opijí
Co o albu napsal Pavel Rada: "Slyšeli pánové zde působící něco o kvalitních textech? I když, já jsem folkař..." (3 body)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 
Zase jeden staromilec  - Opravdu milé texty   |217.112.171.xxx |03.11.2010 20:59:46
Přátelé víte, jak se pozná, že se svět mění? No, není to jen v dětech. Já osobně jsem dospěl k názoru, že již jsem někde jinde, když jsem slyšel poprvé písně kapely Poletíme?
Mé první setkání s nimi bylo zajímavé,na ryze folkovém festiválku se pánové objevili jako hřeb večera a hned, jak začala kapela zvučit, tak jsem zbystřil, protože jsem z podia při zvučení vnímal značnou muzikantkou sílu a erudici.
Když pak kapela spustila, nevěděl jsem, co si mám myslet. Textům jsem až na malé výjimky při produkci nerozuměl (různé výkřiky či jednoduché bla bla bla), takže jsem se s obsahem písní seznámil později na webu. Přiznám, že musím souhlasit s tím, že se jedná o jednoduché písničky – dokonce se neubráním tomu napsat, že se dle mého názoru jedná o rýmovačky nejjednoduššího zrna,k jejichž vytvoření stačí opravdu jen málo.
Bavil jsem se o tom s řadou lidí a dostalo se mne ujištění, že se to dneska tak chce, že se tak v mladé generaci běžně mluví a přemýšlí a největší pravdu měl asi kamarád, který diskuzi ukončil slovy, vždyť ono o ty texty vůbec nejde !!!
Ano to platilo v jiném žánru dávno, takže teď i v oblasti folk&country? Asi jsem staromódní, ale na textu

Má milá, má milá, ty jsi zase opilá,
má zlatá holčičko, jsi jak hovado vožralá . . .
Stůj rovně, stůj rovně, prosím tě, stůj rovně…..

Necítím nic závratného ani milého či vtipného. Ihned se mi vybaví text na podobné téma tak 25 let zpět.

Po noci krátké a po milování
zbylo mi málo, jen hlava v dlaních,
co bolí, to je to laciný víno,
po noci plné cigaret kouře,
byls' jako tajfun, já jako bouře,
to bolí, to je to laciný víno . . . .

tady cítím poetiku zatím co u textů Poletíme ? spíše zmar.

Ještě štěstí, že zde máme erudované recenzenty, alespoň se při svém staromilectví dozvím, co jsem to vlastně poslouchal.

A pokud se někdo ztotožňuje s písní Chlastáme na festivalu, tak za sebe mohu říci, že já ještě pořád na tyto akce jezdím za texty, muzikou a kamarády.

PS: Tak již jen čekám až jim Milan Tesař předá v dalších obdobích cenu Radia Proglas Za krásu slova a pak si řeknu, vrať se do hrobu, tady již nemáš co dělat . . .

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib