gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

05.03.2011 Čechomor v rámci turné po Austrálii přidává koncert na Novém Zélandu (Čechomor)    PDF Tisk Email
PR
V březnu 2011 se skupina Čechomor vypraví na dlouho plánované měsíční turné v Austrálii. Představí se zde prostřednictvím šesti koncertů, z nichž čtyři se konají přímo na australském kontinentu, jeden proběhne na ostrově Tasmánia a jeden na Novém Zélandu.
Kapela odlétá dne 7. března 2011 a od protinožců se vrátí 4. dubna, v rámci turné vystoupí na šesti pódiích. „Na popud našich krajanů žijících v Austrálii jsme se rozhodli pomoci s organizací turné, zajistili jsme sponzory a Čechomoru se myšlenka natolik zalíbila, že již nic nemohlo zabránit tomu ji uskutečnit a zahájit přípravy", vysvětluje Leona Schubertová ze společnosti Melvinston, která celé turné spolupořádá.
Čechomor v Austrálii
Čechomor v Austrálii
Koncertní šňůra začíná 11. března v Sydney, kde bude koncert v City Recital Hall Angel Place, který se nachází v samém centru. Tento sál se řadí mezi světové špičky co se týče akustiky.
Pokračuje 15. března v Adelaide a vystoupení se bude konat v Czechoslovak Clubu. Klub byl založen v roce 1950 uprchlíky z komunistického Československa. Nyní do tohoto místa přiváží kus české kultury i skupina Čechomor.
„Chceme našim krajanům představit tradiční české písně v novém a zajímavějším pojetí a doufáme ve vřelé přijetí našeho repertoáru a celé kapely", říká Karel Holas, houslista a zpěvák skupiny Čechomor.
Další zastávkou dle programu je město Melbourne dne 19. března, kde podmanivá hudba tohoto uskupení zazní v budově Národního divadla, jenž se pyšní historií započatou již ve 20. letech minulého století.
Vzhledem k událostem, které nedávno krutě zasáhly Nový Zéland, skupina Čechomor na poslední chvíli přidává vystoupení v Aucklandu, které v rámci soudržnosti připravují tamní krajané. Koncert se bude konat 24. března 2011 a jeho výtěžek bude určen na pomoc lidem, kteří byli postiženi zemětřesením v Christchurch.
26. března následuje Brisbane. Tuto oblast před pár měsíci postihly ničivé záplavy. Členové kapely si uvědomují, že nemohou změnit to, co se zde stalo, ale mohou účastníky koncertu alespoň potěšit svojí hudbou a pokusit se vrátit do jejich myslí optimismus a nové síly k návratu do běžného života.
Celý projekt uzavře vystoupení v Launcestonu na ostrově Tasmania 1. dubna.
"Pobyt na ostrově využijeme také k  rekreaci, k získání další inspirace a načerpání nových sil k dokončení připravované desky", doplňuje František Černý, který je kytaristou a zpěvákem Čechomoru. Dojmy a zážitky z cest a koncertů můžete pravidelně sledovat na webových stránkách kapely či prostřednictvím jejich profilu na Facebooku.
K turné v Austrálii byly vytvořeny i speciální webové stránky, které najdete na: www.czechomor-australian-tour.com.

Sdílet na...
Kam dál?

» Čechomor pokřtil Místečko (Džexna)

» V říjnu zahraje Čechomor tři exkluzivní narozeninové koncerty (FOLKtime.cz)

» Čechomor vydává po šesti letech nové album „Místečko“ (FOLKtime.cz)

» Čechomor slaví třicet let existence na turné (VM ART production s.r.o.)

» Čechomor s novou krví chystá koncerty i další řadové album (Katka Machová)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
222324
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib