gototop
18.10.2011 Na brněnskou hudební scénu vstupuje Open Mic NA PRAHU (Jan Řepka)    Tisk
PR
První díl písničkářské open scény se uskuteční 1. listopadu 2011 od 19:00 v Café Práh.
V úterý 1. listopadu bude v bezbariérovém Café Práh v areálu Vaňkovky zahájen cyklus Open Mic NA PRAHU. Půjde o pravidelná otevřená setkání písničkářů bez ohledu na žánr, věk, zkušenosti nebo slávu, a to bez jakýchkoli prvků soutěže, hlasování nebo bodování. Vznikne tak nová platforma pro všechny, které zajímá písňová tvorba, ať už z pozice autora nebo posluchače.

Open Mic NA PRAHA - Alasdair Bouch
Open Mic NA PRAHA - Alasdair Bouch
Hlavním hostem prvního Open Micu bude britský písničkář Alasdair Bouch, v kratších blocích se dále představí Ondra Herzán, Michal Šimíček, Laďa Kruta, Marek Vojtěch a Jan Řepka (ex-Nestíháme), který je zároveň organizátorem prvních tří večerů. Součástí programu bude navíc vernisáž koncertních fotografií Marka Kamínka, kmenového fotografa Café Práh.

„V Praze má náš Open Mic už téměř pětiletou tradici a ta jasně ukazuje, že podobná scéna je zvláště pro méně zkušené písničkáře nenahraditelná,“ říká písničkář a impresario Jan Řepka. „Poslední tři sezóny provází pravidelně vysoká návštěvnost a jedinečná klubová atmosféra, která není samozřejmá ani pro mnohé z renomovanějších hostů. Nyní nazrál čas otevřít sesterskou scénu také v Brně, které je přirozeným kulturním centrem velké části Moravy.“

Open Mic NA PRAHU se bude konat vždy první úterý v měsíci od 19 hodin v Café Práh, které je umístěno v klidné ulici na vnější straně Vaňkovky, přímo naproti Wannieck Gallery. I pro přespolní je tak klub, ležící tři minuty chůze z autobusového i vlakového nádraží, snadno dostupný. Navíc se jedná o  bezprahovou nekuřáckou kavárnu, která se tak otevírá dětem, stejně jako lidem starším nebo handicapovaným.

„Open Mic si klade jediný hlavní cíl: bez ohledu na žánr a zkušenosti povzbudit setkání těch, kteří písně dělají, a těch, kteří je poslouchají,“ dodává Řepka. „Kdo hraje, přijde. Kdo hledá, najde. Žádné škatulky, žádná soutěž. Vítán je každý.“

Open Mic NA PRAHU podporuje Nadace Život umělce. Výše vstupného je dobrovolná.

Zájemci z řad písničkářů i posluchačů najdou další podrobné informace na internetových stránkách www.openmic.eu.
Jan Řepka a Café Práh
www.openmic.eu
www.cafeprah.cz
Hlavní host: Alasdair Bouch (GB)
http://www.myspace.com/myalasdair

Alasdair Bouch
Alasdair Bouch
foto: Jan Foltan
Britský kytarista a zpěvák Alasdair Bouch bude hrát v Brně vůbec poprvé. Po mnohaletém účinkování po celé Evropě se před pěti lety usadil v Praze, kde patří nyní k nejviditelnějších představitelům zahraniční klubové scény. Aktuální sólové album First Person Singular představuje elegantního písničkáře jako po všech stránkách hotového autora a charismatického zpěváka. Živá vystoupení to jen dokládají.

Alasdair Bouch patří k pravidelným a znalým návštěvníkům pražského Open Micu POTRVÁ, na jehož adresu pronesl stručně tolik: „Měsíc co měsíc, Open Mic se osvědčuje coby hotová studnice talentu. Je ctí zde hrát a radost poslouchat.“

Sdílet na...
Kam dál?

» Výstava Bleděmodré město spojuje hudbu s obrazem (Michal Šimíček)

» Notování poprvé se zahraničním hostem (Honza Dobiáš)

» Jarní "Písnička pro Brno" (Marek Kamínek)

» Martin E. Kyšperský a Vasilův Rubáš jako hosté Open Micu (Ondřej Machát)

» Jananas v Café Práh (Marek Kamínek)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib