gototop
22.11.2012 Ida Kelarová vyhazuje kapele Docuku nástroje (FOLKtime.cz)    Tisk
PR
Populární romská zpěvačka, muzikantka a sbormistryně Ida Kelarová se v těchto dnech na několik týdnů zavřela do studia s muzikanty folkbeatové kapely Docuku. Muzikantům z Valašského Meziříčí, kteří si už za svůj debut vysloužili nominaci na Anděla v kategorii Worldmusic, produkuje jejich přelomové album, které se bude jmenovat Kdybych já věděl... (Indies Happy Trails).
Ve studiu má Kelarová hlavní slovo. Zasahuje do písniček, posouvá hudební hranice zdejších muzikantů a někdy jim dokonce ze skladeb vyhazuje nástroje. Nechává tak na posluchače působit  jen to podstatné. „Vycítila jsem, že bych muziku Docuku chtěla posunout jinam. Chci, aby aranže písní více vynikly a aby v nich vznikl prostor, který dýchá,“ popisuje Kelarová.
Video z přípravy CD můžete zhlédnout zde:
Samotní členové Docuku jsou ze spolupráce nadšení. „Ida je neuvěřitelný zásobník energie a na druhou stranu dokáže s tou energií hospodařit a nasměrovat přesně tam, kde by měla být. To je to co po 11 letech neumíme,“ popisuje frontman kapely Jiří Buksa.
Za tu dobu co hrajeme máme už nějaké zaběhnuté postupy a těch se nás Ida snaží zbavit. Je skvělé, že ona je vlastně bigbíťačka a zároveň i zpěvačka, která má ten folklór v sobě. A to nám vyhovuje. Některé skladby zaranžovala tak, že tam vůbec nehrají všichni členové kapely, někdy nás přivedla až ke swingu a hlavně díky ní zpívá pět chlapů v kapele naráz. Věříme, že posluchači budou překvapení,“ dodává bubeník Docuku Karel Mikuš.
Ida Kelarová si podle svých slov během nahrávání Docuku zamilovala. „Pořád si teď jejich písně  sama broukám, tak doufám, že i posluchači si tam najdou to, co já, a budou si s novým CD také prozpěvovat“.
Připravované album Docuku s názvem Kdybych já věděl... vyjde na značce Indies Happy Trails po novém roce.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib