gototop
30.11.2012 Cestovatelský a hudební festival Podzimní Ozvěny (Mirek Duda - Zajac)    Tisk
PR
V sobotu 1.12.2012 bychom vás chtěli pozvat na již 3. ročník hudebně - cestovatelského festivalu Podzimní ozvěny, tentokrát v krásných prostorech ostravského kulturního domu K-TRIO  v Ostravě.

Motto Ivo Jahelky: Vycházím z toho, že humor a smích jsou kořením života, že každý se rád zasměje neštěstí druhých, a že – jak pravil jeden recidivista – ŽIVOT JE NEPŘETRŽITÁ ŘADA PRŮSERŮ NEPRAVIDELNĚ PO SOBĚ JDOUCÍCH.

Od 15h - 18h uvidíte a uslyšíte velmi zajímavé filmy a videošou z celého světa. Podrobný program najdete níže a na našem webu v sekci Podzimní ozvěny. Určitě skvělá bude přednáška Vojty Zvěřiny o splouvání ruské řeky Jenisej i přednáška Marka Audyho- našeho předního speleologa- o objevu největšího jeskynního systému ve Venezuele. Film J.Kabátka o prvosjezdu kanadské řeky Snake River bude doplněn soutěží o 15 DVD s tímto filmem. A výborně jsou zpracovány i diašou z USA, Francie, Finska a dalších zemí.

Ozvěna na Podzimních ozvěnách
Ozvěna na Podzimních ozvěnách
foto: archiv
V 18.30 pak uslyšíte dnes již legendární brněnskou skupinou Ozvěna, která vznikla někdy v roce 1978 a dožívá se dnešních dnů v docela výborné kondici. Zpívajícího právníka Ivo Jahelku z Jindřichova Hradce patrně netřeba obsáhle představovat. Také on hraje s velkou chutí a je to  prostě velká sranda a zážitek. Začátek ve 20h.

Program bude doplněn krásnou výstavou fotografií Pavla Marcola s názvem ŽIVÁ VODA. Program uvádí René Racek Matlášek, známý to frotman skupin Marod a Trempo di šlak.

Podrobný program na www.folkvostrave.cz.

Sobota 15.00
Kanada-Snake River- J.Kabátek-film-prvosjezd kanadské řeky na Yukonu,
Rusko-Cesta na Jenisej-Vojta Zvěřina-přednáška,vodácký sjezd řeky
Venezuela-100let ztraceného světa-Marek Audy-přednáška o objevu největšího jeskynního systému
Francie-L.Malinkovičová-diašou-letní řeky Francie
Turecko-R.Ptáček-diašou-západní regiony a střední Anatolie
Finsko-R.Šebek-diašou-finské Laponsko v proměnách času
USA-R.Hill-diašou-národní parky jihozápadu

Sobota 18.30-22.00

18.30-Ozvěna- brněnská folková skupina
20.00-Ivo Jahelka

Doprovodná fotografická výstava Pavel Marcol-Živá voda-fotografie potoků a řek

So15-18h,vstupné 90kč Kč jen na cestopisy
Na večerní koncert i celý den bude vstupné 170 Kč

Podrobnější informace o vystupujících:

Kanada-Snake River- J.Kabátek-film-prvosjezd kanadské řeky na Yukonu
Vydejte se s námi do země karibu a medvědů, do divočiny stovky mil vzdálené od civilizace, kam se člověk dostane pouze na koni nebo hydroplánem. Splujte s námi téměř 600 kilometrů po řekách Snake a Peel a splňte si své sny ze země Jacka Londona.

Rusko-Cesta na Jenisej-Vojta Zvěřina-přednáška,vodácký sjezd řeky
RUSKO – Cesta na Jenisej Vojta Zvěřina (Praha)
Cesta na Jenisej popisuje výpravu brněnských vodáků k prameni Jeniseje. Nejde ani tak o zážitky z divoké vody, ale o putování Ruskem a divokou Tajgou. Fotografie i video.

Venezuela-100let ztraceného světa-Marek Audy-přednáška o objevu největšího jeskynního systému
„100 let Ztraceného světa“
Stolové hory (domorodci nazývané Tepui) V národním parku Canaima ve
Venezuele jsou jedny z nejstarších geomorfologických fenoménů světa.
Pro svou nepřístupnost byly dlouho obestřeny tajemstvím a pro autory
fantazy se staly inspirací pro jejich romány. Ztracený svět
Arthura Conana Doyla právě slaví 100 let výročí od svého vydání.

Francie-L.Malinkovičová-diašou-letní řeky Francie
Ahoj vodáci !
Chci se s Vámi podělit o zážitky z řek ve Francii.Tato expedice se konala v srpnu 2007 a posádek bylo pět.Colorádo : Zajac, Břeťa, Martin a Timon,Pálava : Drak, Bráška a Karin,Pálava : Sojka a Jitka,Rio : Cowboy, Ája a VerčaPoloraft : Bobi, Šiňďulka a Ríša
Splouvaly se řeky Lot, Tarn a Ardeche.

Turecko-R.Ptáček-diašou-západní regiony a střední Anatolie
Cestovatelská výprava do země půlměsíce po regionech západního Turecka a po střední Anatolii.
První setkání se světem Islámu a s jeho velkolepou historií v Turecku nasměrovaly naše kroky nejprve do starého Istanbulu, abychom zde vstřebali starobylou atmosféru města a jeho kulturu. Teprve až jsme rozdýchali záplavu nových pocitů z těsného kontaktu s obyvateli, dostali jsme tu pravou chuť na poznání zbytku země, nasedli na dálkový autobus a s šálkem čaje ve dlaních přes okénko pozorovali, jak silnice ukrajuje kilometry přes horské hřbety do dalších vzdálených oblastí. A ty cestovatelům nabízejí nepřeberné množství přírodních a historických zajímavostí. Třeba k travertinovým kaskádám u Pamukkale, k ruinám antického města Hierapolis, na Lýkijskou stezku a do Údolí motýlů u břehů Středozemního moře, mezi fantastické skalní útvary vytvořené erozí sopečného tufu v Kappadokii v centrální Anatolii a do architekturou osmanských domů dosud málo známého Safranbolu na severu země.

Finsko-R.Šebek-diašou-finské Laponsko v proměnách času
Finsko-Proměny laponska od zimy do zimy. Laponsko se nachází v nejsevernějším území Evropy, v oblastech Skandinávie (Norsko, Švédsko a Finsko) a ruského poloostrova Kola. Je to rozlehlá oblast, jež nebere ohled na území a hranice států.

USA-R.Hill-diašou-národní parky jihozápadu
Podzimní putování napříč celým jihozápadem USA – autem, pěšky i kanoí. Hluboké kaňony, barevné pouště, vysoké skalisté hory, červené skály, svěží údolí, třpytivé vodopády, obří sekvoje, ale taky zajímavá města a místa jedné veliké části amerického kontinentu.

18.30-Ozvěna- brněnská folková skupina
Brněnská trampská skupina OZVĚNA se poprvé před mikrofony představila v klubu Horizont v Brně – Lesné v září 1978. Předtím to byla slezinová parta kamarádů, jezdících pod názvem „Sdružení brněnských tunelářů“, ven do přírody za účelem relaxace po „náročném pracovním týdnu“, a také zúčastnit se všech možných i nemožných soutěží u táborových ohňů. Až k rozhodnutí, že založíme trampskou skupinu, jsme se dostali přes bály, sborové zpěvy a první pokusy o vlastní písničky.
V současné době hraje OZVĚNA v obsazení:
Pavla „Fazola“ Střechová – zpěv, kytara, zobcové flétny
Milena „Čita“ Čechová – zpěv, kytara, zobcové flétny
Petr „Pitt“ Vyhlas – zpěv, 12 strunná kytara
Michal „Žralok“ Čech – zpěv, baskytara, kytara
Pavel „Forzajt“ Pavlík – zpěv, kytara, bendžolína

20.00-Ivo Jahelka
Narodil jsem se 18.7.1954 v Dačicích a od roku 1978 žiji v Jindřichově Hradci. Vystudoval jsem právnickou fakultu UK v Praze a získal i titul JUDr. Protože jsem vždy měl sklony k psaní písniček, vysloužil jsem si také další neformální titul „zpívající právník“. Začal jsem se totiž věnovat zhudebňování soudních případů a příběhů ze života a jejich prozpěvování při různých příležitostech, přičemž stranou nezůstaly ani všeliké zajímavé zápisy obsažené v soudních spisech, policejních protokolech i jiných úředních dokumentech. Poprvé tyto mé výtvory slýchalo publikum v klubu Rubín na Malostranském náměstí v Praze v pořadech známého recitátora a moderátora Mirka Kováříka „Zelené peří“, odtud byl už jenom krok na Porty a dále do divadel a všemožných kulturních stánků.
Protože lidský život nabízí neustále nepřeberné množství zajímavých situací, pokračuji v této činnosti i v současné době. Přitom jsem se v roce 1978 dal na dráhu advokáta a tento stav nadále trvá. Vycházím z toho, že humor a smích jsou kořením života, že každý se rád zasměje neštěstí druhých, a že – jak pravil jeden recidivista – ŽIVOT JE NEPŘETRŽITÁ ŘADA PRŮSERŮ NEPRAVIDELNĚ PO SOBĚ JDOUCÍCH.

Doprovodná fotografická výstava Pavel Marcol-Živá voda-fotografie potoků a řek
Pavel Marcol se narodil v Ostravě roku 1981. Fotografování ho uchvátilo již před mnoha lety, ale teprve od roku 2006 se fotografii věnuje intenzivněji. Znalosti a dovednosti v tomto oboru získává samostudiem a snaží se je dále rozvíjet. Velice rád fotografuje přírodu, kterou se snaží zachytit v nejzajímavějších a nejrůznějších podobách a pokouší se přenést do fotografií své pocity a nálady. Pokud se mu naskytne možnost fotografovat i jiné témata, využije ji.
Podzimní ozvěny
Podzimní ozvěny

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib