gototop
25.08.2014 FOLKomín 2014 – plnoletost a rozchod v jednom! (Školník)    Tisk
PR
6. září od 13 hodin se na pražském Toulcově dvoře uskuteční 18. ročník FOLKomína. Na své cestě k dospělosti si FOLKomín prošel všemi vývojovými stupni: od novorozeněte přes pubertu až k současné dospělosti. Stejně jako všechny „děti“ nám dělal radost (to když jste byli spokojeni vy, návštěvníci), občas také trošku zlobil (nevyšlo počasí, nebyli jste spokojení….), ale pořád je to naše dítko, které jsme adoptovali od otců zakladatelů a přijali ho za své. V roce 2004 přežilo svoji klinickou smrt a stěhování z jednoho konce Prahy na druhou (z Třeboradic na Toulcův dvůr). Během předchozích ročníků vystoupili na prknech FOLKomína jak interpreti mladí a začínající, z nichž se mnozí dostali mezi
folkomin_vstup
folkomin_vstup
současnou špičku tohoto žánru (např. Žamboši, Jarret, Epy de Mye, Martina Trchová a další), tak i harcovníci a kapacity, jež mají nejen na folkových prknech své jméno (např. Vladimír Mišík, Vladimír Merta, Pepa Streichl nebo Bluesberry ….).
K letošním narozeninám nám přijdou zahrát a zazpívat: Jablkoň, Slávek Janoušek a Luboš Vondrák, XXLive, Pepa Štross, Jana Rychterová a V. I. Pecháček, Dobré ráno blues - Matěj Ptaszek, Lucie Kaletová a Josephine a vítěz letošního Folkového kvítku Michal Horák.
Nicméně všechno pěkné jednou končí a, bohužel, tento ročník je na Toulcově dvoře naposledy. Navzdory tomuto smutnému faktu doufáme, že přijdete vyprovodit FOLKomín do dospělosti a na novou cestu, kterou (doufáme, že s Vámi) budeme hledat. Na každém konci je pěkné to, že něco nového začíná…

 


Sdílet na...
Kam dál?

» Všichni na FOLKomín 2012... (Agentura BB nikoliv C)

» Druhá soutěž o vstupenky na FOLKomín (FOLKtime.cz)

» Nejlepším albem roku 2016 je Rozjímání o sendviči Jana Řepky (FOLKtime.cz)

» Jablkoň Vykolejená (Galén)

» V Malostranské besedě s Marií Puttnerovou a Michalem Němcem (Renata =o) Králová)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib