gototop
16.10.2014 Ivo Cicvárek – 20 let písničkářem (Ivo Cicvárek)    Tisk
PR
Ahoj čtenáři Folktimu. Rád bych vás pozval na některý z koncertů, které s Velkým světem pořádáme u příležitosti 20 let, kdy jsem poprvé stál na pódiu jako opuštěný písničkář. 20 let je zároveň dlouhá doba a zároveň to uteklo jako voda. Vzpomínám si ještě docela živě na trému v zákulisí sálu brněnské Riviéry (dnes už v této podobě neexistuje), kde se tehdy pořádaly tzv. Zelené čtvrtky s folkovou a trampskou muzikou. Neměl jsem tehdy ani pořádnou kytaru, takže jsem si půjčil „dvanáctistrunku“ od Jirky Mrázka (kapelníka Mošen) – což nebyl úplně dobrý nápad. Kytara to sice byla luxusní, ale těch strun bylo najednou nějak moc. Ale nějak jsem to vystoupení přežil a publikum snad také, a od té doby mě už skládání a zpívání písniček nepustilo.  Jen od kytary jsem stále častěji utíkal ke klavíru…
Byl bych moc rád, kdybyste tohle výročí oslavili se mnou na některém z koncertů. Každý bude trochu jiný! Hlavním jádrem ale vždy bude kapela Velký svět, se kterou jsme loni natočili, myslím, docela povedenou desku.  Hrají Honza Žamboch (pochopitelně na kytary), Kuba Šimáně (baskytara), Pospe (bicí) a já, zpívaje, sedím za klavírem.  A přidávají se k nám i někteří další hosté – zejména zpěvačka Markéta Tulisová.

31. října, Praha, Rybanaruby, Mánesova 87, 20:00.
O předskokany se postaráme společně s Honzou Žambochem. Tj. zazní  Honzovy sólové písničky + já zahraju určitě jak něco ze starých skladeb, tak i nějakou úplně novou písničku.

1. listopadu, Jičín, kavárna Don Cortez, 19:30.
Užijete si i velký set sólových písniček Honzy Žambocha!

2. listopadu, Svojkov, Obecní sál, 19:00.
Milou společností nám budou pánové ze skupiny Zhasni. Zhasňáci zřejmě nezahrají kompletní, ale z původně zamýšleného dua Kuby Horáka a Davida Singera se už rozrostli i o Michala Vaňka. Skvělý základ pro krásné zhasňácké písničky.

3. listopadu, Brno, Planetárium na Kraví hoře, 19:00
Vyvrcholení celé šňůry. V první půlce čekejte moje sólové vystoupení pod hvězdnou oblohou. Přidá se ke mně i křehká Lada Šimíčková, se kterou v posledních letech společně skládáme.  A po přestávce bude muzika Velkého světa obohacena nejen lesním rohem Vaška Šmiřáka, ale i projekcemi na kupoli planetária. Točím a stříhám videa o sto šest. Těšte se na koncert s neopakovatelnou atmosférou!

Tak co, vyberete si svůj koncert? Já i všichni muzikanti doufáme, že ano. Na viděnou…

Sdílet na...
Kam dál?

» S novým mikulášským videoklipem přichází Lada & kapela (Kosmonaut)

» Říjnové Open Mic NA PRAHU (Ondřej Machát a Café Práh)

» Ivo Cicvárek & OKO - V letadle (Vladimír Konopas ­ Šaolín)

» Vychází CD Hotel v tiché ulici (FOLKtime.cz)

» Folkové stupně v listopadu (Miloš Keller)

Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib