gototop
23.08.2016 Živé Skoky 2016 vrcholí v pátek 26. srpna koncertem Jana Spáleného (Petr Linhart, spolek Pod střechou)    Tisk
PR
Cyklus Živé Skoky 2016, směřující k oživení opuštěného poutního místa ve Skokách u Žlutic na Karlovarsku, vrcholí v pátek 26. srpna.
Do Skoků tentokráte zavítá originální bluesman Jan Spálený v doprovodu svého syna Filipa Spáleného (baskytara, tuba) a světoznámého trumpetisty Michala Gery. Stojí za to připomenout, že tato sestava nahrála právě v poutním kostele Navštívení Panny Marie ve Skokách v roce 2012 živé album  Panenko skákavá.
Jan Spálený
Jan Spálený
Foto: Jiří Konrád
Jana Spáleného v jednom ze svých článků výstižně charakterizuje hudební publicista Ondřej Bezr:"Ač se to označení jeho založení vzpírá, Jan Spálený je cosi jako "instituce". Právě on je zakladatelskou osobností českého blues. Spáleného blues je nejen české, ale také ryze originální, poskládané z toho, co on sám má rád nebo co mu do obrazu tohoto žánru zapadá. Od jazzových improvizací přes waitsovské a dylanovské písničkaření, nezvalovský poetismus až po atmosféru venkovských pohřebních kutálek. Spálený si nikdy nehrál na černého insitního muzikanta z bavlníkové plantáže. Je muzikantem po všech stránkách vzdělaným, navíc s minulostí v popmusic, ke které se navíc vždycky hlásil. V záhlaví jeho webových stránek stojí citát "Blues černější než černý je nutně podezřelý." Za svou vizí "blues s modrýma očima" putuje už od 80. let především se skupinou ASPM (Amatérské sdružení profesionálních muzikantů), posledních pár let také jako člen komornějšího sdružení Jan Spálený Trio".
Koncert začíná v 19:00. Dobrovolným vstupným můžete podpořit obnovu a rozvoj poutního místa.
Další informace o Janu Spáleném najdete na stránce www.janspaleny.cz.
Těšíme se na Vás!
Spolek Pod střechou 
Událost na facebooku:
https://www.facebook.com/events/580277068827122/
Článek a video na webu Skoků:
http://www.skoky.eu/clanky/aktuality/jan-spaleny-trio---patek-26.8..html

Nejbližší poutní mše se konají 4.9. a 25.9., vždy od 14:00.
Kostel je otevřený během července a srpna denně od 9 do 18 hodin. V prostoru schodišť je instalována výstava fotografií Heleny Kalendové  Stopy člověka v sudetské krajině, v kostelní lodi pak výstava enkaustik (obrazů na bázi vosku) Naděždy Randové nazvaná  Za vším hledej včelu.
Poděkování za podporu při oživování poutního místa patří Karlovarskému kraji, městu Žlutice, městu Bochov, Nadaci Život umělce, Nadaci Český hudební fond a TV Noe. 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib