gototop
23.11.2016 Noha na kolejích – nové album The Tap Tap (Zdena Selingerová)    Tisk
PR

Lou Fanánek Hagen, Wabi Daněk, Xindl X, Kamil Střihavka, Dáda Patrasová a další hosté si zazpívali na novém CD The Tap Tap.

Kapela The Tap Tap tuto sezonu opravdu nezahálí. Na jaře tohoto roku uvedli unikátní divadelní představení Nefňuka, které se s velkým úspěchem stále hraje na Nové scéně Národního divadla. Před několika dny vyšla u vydavatelství Paseka kniha s názvem The Tap Tap - Řiditel autobusu. Autorka Lucie Fialová v ní popisuje dlouholetou hudební dráhu této unikátní kapely, najdete zde i almanach černého humoru o lidech s handicapem a zpěvník ke starším i nejnovějším písničkám Tap Tapu s akordovými značkami.

Šimon Ornest a Wabi Daněk
Šimon Ornest a Wabi Daněk
zdroj: The Tap Tap
Dosavadní diskografie kapely zahrnuje tři studiová alba a čtyři živé nahrávky mikulášských koncertů ze Státní Opery v letech 2010, 2011, 2014 a 2015. Tuto kolekci letos v listopadu doplní žhavá novinka nazvaná Noha na kolejích.

Název je odvozen od titulní písničky na motivy životních příběhů Lou Fanánka Hagena, Wabiho Daňka a všech dalších, kterým vlak ujel kus duše nebo těla. Autorem textu je Tomáš Belko a hudbu složil kapelník The Tap Tap Šimon Ornest. V připravovaném videoklipu k Noze na kolejích si zahrají frontman kapely The Tap Tap Jiří Holzmann, Lou Fanánek Hagen, Wabi Daněk, Xindl X, Dáda Patrasová, Kamil Střihavka, Petr Čtvrtníček a Matěj Ruppert.

Lou Fanánek Hagen a Jiří Holzmann
Lou Fanánek Hagen a Jiří Holzmann
zdroj: The Tap Tap
Na novém CD  najdete skladby napsané přímo pro The Tap Tap. Hudbu a texty obstarali Tomáš Belko, Matěj Belko, Rudolf Brančovský, Jan Kalina, Pavel Bělobrádek, Jiří Ornest a Šimon Ornest. Hodně silné hudební zážitky a velkou černou legraci ve spojení s The Tap Tap slibují i názvy dalších kusů, například Simulanti, Kdo neskáče není Čech, Sundej brejle, nebo FNN (fňukat nikdy nebudem)...

CD Noha na kolejích i kniha The Tap Tap - Řiditel autobusu jsou neklamnou předzvěstí připravovaného tradičního Taptapáckého Mikulášského koncertu. Ten letos vyjímečně (kvůli plánované rekonstrukci Státní opery Praha) proběhne 6. prosince od 18:00 ve Foru Karlín.

Hlavním hostem večera bude host z USA - neuvěřitelně talentovaná zpěvačka a hudebnice Gaelynn Lea (https://violinscratches.com/).


The Tap Tap - Noha na kolejích
The Tap Tap: Noha na kolejích
Vydavatel: Sono Records
Vydáno: 2016
Hodnocení desky: 8,60/10
Seznam písní: Simulanti • Skafandr • Džony Macháček • Vrba • Kdo neskáče není Čech • Dvoustopej lover • Sundej brejle • Smutná optimistka • Noha na kolejích • FNN • One Day
Co o albu napsala Jana Tippmanová: "Medicína značky FNN (Fňukat nikdy nebudem) :-)" (9 bodů)
Více komentářů v hodnocení desek
Hodnotit můžete i vy, stačí se pouze zaregistrovat
 



 


Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Library zlib